MINI VIP Challenge: Katarina Srećković (VIDEO)

13/01/2018. TopSpeed Test

Ponekad je u životu potrebno imati i sreće, baš kao Katarina Srećković, naša poznata TV prezenterka, koja je u MINI VIP Challenge opravdala svoj nadimak

Najkraća najava za našu gošću bila bi da je poznato TV lice, tačnije prezenter i promoter. Međutim, još jednostavnije je ako uz nadimak „Srećkovićeva” dodate i PR kluba Crvena zvezda. U svakom slučaju, devojka koja voli sport i ima iskustva sa vožnjom automobila, ali i kartinga na stazi Autokomerc karting centra...

Katarina Srećković vozi već 15 godina i smatra da je sasvim dobra. Ne voli one predrasude u vezi polova, odnosno žena za upravljačem, jer sasvim ispravno smatra da postoje samo dobri i loši vozači. Naravno, shvatila je da sve što je videla na multiVISION displeju treba da primeni na stazi, mada su joj ipak bila potrebna izvesna dodatna “pojašnjenja”.

Najpre se zabrinula kako će joj stajati kaciga, ali kada je videla da je sve u redu, rekla je da će razmisliti o tome da je češće nosi. Potom, tu je i onaj famozni šestostepeni automatski menjač, pa još u manuelnom modu, čije su komande iza upravljača. E, za to će biti potreban period privikavanja!

Međuitm, naša gošća se ubrzo našla na mestu suvozača i nešto se ućutala... Tvrdi da se fokusirala na vožnju, te da joj se dopalo kako to Andrej okreće MINI Cooper SD po stazi. Čak je predložila i da zamene uloge, pa da ona bude voditelj, ali ovaj predlog Katarine Srećković nismo usvojili, već smo joj savetovali da i sama isproba performanse ovog automobila. Recimo, ako već ne može da dostigne maksimalnih 225 km/h na ovoj stazi, onda ubrzanje do "stotke" za 7,2 sekunde već može.

I kada se Katarina pravilno smestila za upravljačem, što nije bio neki problem, jedina poteškoća bio je taj “manuelni” mod menjača i negove komande. U početku, naša gošća kao da je stalno nešto tražila, što joj je odvlačilo pažnju od idealnih putanja i činjenice da treba da koristi celu širinu staze. Zbog toga i nije kočila dovoljno intenzivno, tako da je ulazila previše brzo u krivine, pa je i vreme bilo prilično loše, budući da se u jednom momentu našla i van staze.

A onda, u drugom krugu, kako sama tvrdi, imala je mnogo bolji osećaj. Iako nije menjala stepene prenosa, već vozila isključivo dugom, Katarina Srećković je bila dovoljno hrabra i odvažna da poboljša svoje vreme za čitavih deset sekundi i postigne 1 min 05,814 sek.

Zbog izuzetne borbenosti, tj. neviđene “borbe žene i mašine”, dobila je i bonus krug u kojem je postigla slično vreme, ali i dalje bez upotrebe komandi menjača. MINI VIP Challenge je uopšte nije umorio, već je bila spremna da nastavi vožnju, što smo joj i omogućili... Doduše, u kartingu!

Pogedajte nastup Katarine Srećković u emisiji TopSpeed Challenge, samo na Televiziji N1, u subotu, 13. januara u 17,15 časova.

Ove subote samo na N1 televiziji od 17:15h MINI VIP Challenge!

TopSpeed Test