MINI VIP Challenge: Ivana Korab (VIDEO)

01/12/2017. TopSpeed Team

Ivana Korab nije samo atraktivna manekenka, već i neko koga neodoljivo privlače različiti izazovi i svaka aktivnost koja podiže nivo adrenalina, pa samim tim i MINI VIP Challenge

Zaista je retka privilegija da gost, tačnije gošća, nije ekstemi sportista niti neko iz te branše, već u svetu poznata i priznata manekenka, fotomodel i glumica, a da je istovremeno i veliki “adrenalinski zavisnik”. Ivana Korab je upravo takva... Vesela i bučna, stalno u pokretu. A od tako dinamične osobe je logično očekivati da voli brzu vožnju, ali i da stalno proverava svoje mogućnosti!

Atraktivna brineta se pokazala zaista kao prava gošća za ovo takmičenje. Možda i više od toga, budući da i privatno vozi MINI Cooper, praktično potpuno isti automobil, ali i poseduje neka iskustva sa prave staze, kao što je Daytona... Doduše, u pitanju je bila samo kratka vožnja, ali da je naša gošća upoznata sa vožnjom i perfomansama vozila, svakako jeste.

Ima i želju da nauči još više, tako da je pažljivo pratila Andrejeva uputstva, a imala je i dodatnih pitanja... Recimo, šta je to G-sila? A to joj se “kazalo samo” u samo jednom krugu demonstracije od strane našeg automobilskog asa.

Ivana Korab tvrdi da kacigu nosi stalno, ali kada vozi rolere. No, zato u automobilu uvek koristi sigurnosni pojas, mada ne i automatski menjač u manuelnom modu... Zato što, kako sama priznaje, uvek radi još po nešto. Uvek više voli da vozi sama i da ima kontrolu nad situacijom, nego da je u ulozi saputnika, pa je sa nestrpljenjem dočekala zamenu pozicija.

Pre polaska u “lov na najbolje vreme”, Ivana je priznala da ima tremu. Srećom, brzo je prevazišla tu situaciju i žustro krenula. Pokazalo se da veoma brzo uči i prihvata neke stvari, ali nekih navika, ipak, ne može tek tako da se oslobodi. Pogotovo one u kojoj hvata upravljač “iznutra”, kao “taksista”, što neminovno znači gubitak vremena, ali i veću zbrku.

Zato je previše okretala volan, pa je čak nehotice, uključila i brisače! U početku, bilo je dosta proklizavanja prednjeg dela, jer je ulazila previše brzo u krivinu, da bi kasnije počela mnogo bolje da koristi Nokian gume. Škripe je i dalje bilo, samo manje, tako da je i brzina bila veća...

Na kraju, Ivana Korab je, kako je sama priznala, “izvadila dušu” automobilu, ali je i dalje bila zabrinuta da postignuto vreme nije dovoljno dobro, smatrajući da je mogla i bolje. Međutim, vremena po krugovima su bila dosta ujednačena, sa oscilacijama od 0,2 sekunde, a konačan rezultat 1:02,501s uopšte nije loš i verovatno će biti brža i od nekih muškaraca. Zato za nju, ipak, ne važi onaj natpis sa kacige “Nemaš pojma!”

Ove subote za volanom Mini Cooper SD biće naša poznata manekenka Ivana Korab mlada, lepa...i jako, jako brza ;)Svake subote od 17:15h samo na N1 Televiziji, repriza ponedeljkom od 14:40h

Kompletan nastup Ivane Korab pogledajte u emisiji TopSpeed Challenge, samo na Televiziji N1, u subotu, 2. decembra, u 17:15 časova.

TopSpeed Team