MINI VIP Challenge: Igor Rakočević (VIDEO)

06/01/2018. TopSpeed Team

Uz dva tajm-auta, naš poznati košarkaš, Igor Rakočević, opravdao je očekivanja i postavio najbolje vreme u ovogodišnjem takmičenju MINI VIP Challenge!

Ima mnogo pasioniranih ljubitelja automobila, ali malo takvih kao što je nekada najbolji strelac košarkaške Evrolige. Iako naš poznati košarkaš više preferira automobile sa 500 i više konjskih snaga, MINI Cooper SD mu se nekako odmah dopao.

Uostalom, Igor Rakočević dobro zna da je pored snage i u automobilizmu, baš kao i u košarci potrebno umeće, odnosno veština. Iako nikada nije vozio na stazi, niti nosio kacigu, naš bivši reprezentativac, sada potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, ima dosta vozačkog iskustva. No, i pored toga, bio je oprezan u izjavama pre “meča” jer dobro zna da je uvek drugačije posmatrati nešto sa strane, nego učestvovati, ali napominje da se neće tek tako predati, te da se nada kako je spreman i za obaranje rekorda!

Kao profesionalni sportista, Igor Rakočević takođe zna da su pripreme za takmičenje od velike važnosti. Zato je sa pažnjom saslušao svog novog “trenera“ Andreja i deo “statične” prezentacije ispred multiVISION displeja o stazi Autokomerc karting centra i svemu što ga na njoj očekuje. Dodatnih pitanja nije imao, već samo želju da opravda očekivanja i ne razočara.

Doduše, malo ga je brinulo da bi upotreba klima-uređaja mogla da “odvuče” deo snage od 170 “konja”, a opet, umirilo ga je to što ovaj turbo-dizel motor ima čak 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta i što “povlači” već pri niskih 1.500 - 2.750 o/min. A to je osetio prilikom “dinamičnog” upoznavanja sa stazom na mestu suvozača, uz još jednu konstataciju, da bi mu sve lakše “palo” da on vozi!

Zbog privremeno poremećenog centra za ravnotežu, Igor je zatražio kratak tajm-aut, ali je veoma brzo seo na mesto vozača i prilično se udobno smestio, imajući u vidu visinu od 1,91 cm. Uz to, on dobro poznaje idealne putanje i koliko je bitan miran ulaz u krivinu i dobar izlaz i nje, te da svako proklizavanje znači gubitak vremena. I baš kada je počeo da “ulazi u ritam”, ponovo je bio prinuđen da zatraži novi tajm-aut zbog mučnine. No, onda je skinuo košulju, osvežio se čašom vode i kao pravi profesionalac nastavio sa željom da pruži maksimum.

Zadržao je koncentraciju, ali i pribranost, čak i u mometu kada se našao na travi, mada je to bilo u drugom krugu. U prethodnom, Igor Rakočević je postigao fantastično vreme od 59,317 sekundi, jer nije grešio, niti vozio iznad svojih mogućnosti. Ovim rezultatom, naš proslavljeni košarkaš može da bude izuzetno zadovoljan, jer je obezbedio mesto u finalu takmičenja MINI VIP Challenge. Preostalo mu je samo još da se malo opusti, uz vožnju kartinga...

Kako je svoju “partiju” odigrao naš košarkaš, Igor Rakočević, pogledajte u subotu, 6. januara u 17.15 časova, samo na Televiziji N1, u emisiji TopSpeed Challenge.

Svake subote samo na N1 televiziji od 17:15h MINI VIP Challenge!

TopSpeed Team