MINI VIP Challenge: Dušica Spasić (VIDEO)

30/12/2017. TopSpeed Team

Ako je neko profesionalac, onda to uvek i bilo gde, u svakoj situaciji, baš kao naša poznata voditeljka Dušica Spasić, koja je izdržala iskušenje zvano MINI VIP Challenge!

Za našu gošću, radni dan počinje u doba kada neki tek idu na spavanje... E sad, prednosti ranog ustajanja i rada u jutarnjem programu na nacionalnoj televiziji kao voditeljke svakako postoje, jer, recimo, nikada nećete upasti u saobraćajnu gužvu, ali ima i to svojih mana.

U svakom slučaju, Dušica Spasić nas je dočekala na stazi Autokomerc karting centra nasmejana i spremna za novi izazov. Sa nestrpljenjem je čekala priliku da vozi MINI, koji joj se izuzetno dopada, mada do sada nije imala priliku da bolje upozna automobile ove marke. A pogotovo nije bila u prilici da vozi na stazi, a želela je, budući da zna da je Cooper SD tehnički konstruisan kao veliki, luksuzni karting!

Međutim, upoznavanje sa stazom donosi razne zamke. Jedno je dok Andrej priča pored automobila ili ispred multiVISION displeja i dok se u praksi, na mestu suvozača, ne spozna smisao korišćenja kompletnog raspoloživog asfalta, delovanje G i ostalih sila, pa oštri zaokreti i proklizavanja, nagla ubrzanja i kočenja. Još kada ga, kao Dušica Spasić, zateknete posebno “inspirisanog” za vožnju, to “iskustvo” može da zbuni čula i poremeti percepciju!

Kako god, Dušica je u svoje upoznavanje sa stazom krenula hrabro, ali uz izvesne “nesuglasice” sa automatskm menjačem. Naime, vožnja automobila u Sport modu uz upotrebu komandi iza upravljača za promene stepena prenosa unosi dodatnu konfuziju, pogotovo kod nekoga ko ranije nije imao priliku da se sretne sa ovakvom vrstom transmisije. I još ako pogledom po kokpitu traži gde je šta, na stazi gde u 803 metra imate 18 krivina, to može da izazove mučninu. Zato je našoj gošći u jednom trenutku zatrebao kraći predah i osveženje!

A onda, kao da je došla neka druga Dušica Spasić, ponovo nasmejana i spremna da proveri šta to zapravo ovaj automobil može na stazi. Dobro, i dalje je tu bilo malo “borbe” sa komandama menjača, pogotovo kada treba promeniti stepen prenosa dok je upravljač okrenut, ali je naša gošća bila potpuno fokusirana i herojski se borila, te izdržala sve izazove.

Počela je instinktivno da koristi komande iza upravljača i to se odmah odrazilo na vreme, tako da je postigla napredak za čitave 3 sekunde u odnosu na ono “prvo poluvreme”. Rezultat od 1 min 07,081 sekunde je sasvim solidan, mada kao pravi profesionalac, koji nikada ne odustaje, i poznata TV voditeljka je insistirala da “šou treba da se nastavi”. A nastavio se vožnjom kartinga koja je zapravo priprema za neki drugi, a opet veoma sličan izazov...

Najnoviju epizodu TopSpeed Challenge, u kojoj gostuje Dušica Spasić, pogledajte u subotu, 30. decembra u 17.15 časova, samo na Televiziji N1!

Svake subote samo na N1 televiziji MINI VIP Challenge!

TopSpeed Team