MINI VIP Challenge: Ana Štajdohar

16/12/2017. TopSpeed Team

Kada vozi, Ana Štajdohar ne peva, jer tada “pevaju” gume, bar kada je u pitanju MINI VIP Challenge gde je naša pevačica pokazala kako se uspešno može izboriti sa tremom

U početku je bila malo zbunjena i sa zebnjom je posmatrala Cooper SD sa šestostepenom automatskom transmisijom. Jer, kaže da nikada ranije nije vozila automobil sa automatskim menjačem, pa je to malo plaši. A inače, MINI joj se kao i većini pripadnica lepšeg pola, izuzetno sviđa i volela bi da ga dobije na poklon...

Ana Štajdohar, naša popularna pevačica, automobile deli po tome kako izgledaju, odnosno da li joj se pojavom dopadaju ili ne. Performanse nisu bitne, koliko recimo boja, a crna je njena omiljena. Mada je važno da automobil bude udoban i da ima dobro ozvučenje, jer rado sluša muziku u vožnji, ali veoma retko peva. I još nešto... Važno joj je da automobil ne deli sa mužem!

Nikada ranije nije bila u prilici da učestvuje u nekom sličnom takmičenju i nikada nije nosila kacigu na glavi. Zato je upoznavanje sa automobilom i stazom bilo značajno, ali kako se približio momenat ulaska na mesto suvozača, pojavile su se izvesne dileme. Ipak, Ana Štajdohar nije želela da odustane, mada je razmišljala o tome kako je možda mogla ovo vreme da provede i uživajući u nekoj bašti i lepom vremenu. I dok je Andrej vozio, možda se i pokajala, tako da nije mnogo pitala šta treba da radi, a još manje je gledala...

Međutim, kada je sela na mesto vozača, Ani se vratila boja u licu i postala je nekako odlučnija. Kaže da se uvek mnogo bolje oseća kada sama vozi, ako već tu nije neka osoba od poverenja! Čak je tražila i da se ekipa pomeri na bezbednije mesto, jer zaista želi da pokaže koliko zna i može na ovoj “sceni”. Muzička podloga je bila škripa guma koja je postala jasan znak da se naša gošća oslobodila prvobitne treme.

Tu i tamo, automatski menjač u manuelnom modu, i dalje je pravio probleme, ali ne takve da u svakom narednom krugu vreme ne bude sve bolje. Na kraju, kao na trkama, ne samo da je Ana Štajdohar koristila celu stazu sa sve ivičnjacima, već i malo šire. Čak smo morali na ta “skraćenja” da je upozorimo, jer je želja za postizanjem još boljeg vremena bila sve prisutnija.

Na kraju, najbolji rezultat naše pevačice bio je 1 min 07,318 sekundi. Najviše nas je, ipak, oduševila njena pozitivna energija i želja da se savlada trema. Ona najpre sama napravi neku “situaciju”, pa vrisne, ali nastavlja dalje. Kaže da joj se na kraju sve ovo izuzetno dopalo, jer je otkrila nešto sasvim novo i uspela da pomeri neke lične granice i pobedi sebe. Čak toliko da je sa zadovoljstvom sela u karting i nastavila zabavu!

Pogledajte nastup Ane Štajdohar u okviru TopSpeed MINI VIP Challenge, u subotu, 16. decembra, u 17.15 časova, samo na Televiziji N1.

TopSpeed Team