MINI VIP Challenge 2017: Igor je pobednik! (VIDEO)

11/02/2018.

Najuspešniji u takmičenju MINI VIP Challenge je proslavljeni košarkaš Igor Rakočević, koji je u finalnoj trci bio brži od Ivana Ivanovića, poznatog novinara i TV voditelja

Samo finalno takmičenje MINI VIP Challenge na stazi Autokomerc karting centra proteklo je ovako... Prvi se u kokpitu našao Ivan Ivanović. TV voditelj i novinar je odmah privukao sedište i podigao ga, na kako na sam kaže – “Ivan size”! To je poseban mod sedenja blizu upravljača, a potreban je i dovoljno dugačak sigurnosni pojas!

U svakom slučaju, naš prvi finalista se udobno smestio i bilo mu je jasno da njegova vožnja treba da bude čista, tj. da ne sme da ide preko svojih mogućnosti. I dobro zna gde je u prethodnom nastupu najviše grešio, odnosno, da ulazna brzina u krivinu treba da mu bude manja, a izlazna veća. Zato je zagrevanje iskoristio da ostvari taj bitan kompromis. I stvarno, dobro fokusiran, on je vozio prilično tečno, precizno i konstantno brzo.

No, i pored toga, Ivan Ivanović je napravio nekoliko malih grešaka i pomislio je da je sporiji nego prošlog puta. A zapravo, bio je gotovo pola sekunde brži, te postigao vreme od 59,003, što je ujedno i novi rekord staze sa ovim automobilom!

A onda je na red došao košarkaš! Nakon sportskog pozdrava sa rivalom i smeštanja za volan, provere da li je menjač u manuelnom modu, Igor Rakočević, čovek sa najboljim vremenom iz prve faze, pažljivo je sledio filozofiju trka. U početku ne forsirati i imati dobar, miran, prilazak do temena krivine, a nakon toga što brže. Polako je podizao tempo, pa u pojedinim momentima kao i da mu je nedostajalo agresivnosti - kao da je manje rizikovao nego u prvoj fazi takmičenja MINI VIP Chalenge.

Ipak, kada je pored staze ugledao svog protivnika, pogotovo kako mu aplaudira, shvatio je da njegov rezultat uopšte nije loš. I nije se prevario! Igor Rakočević je jedan krug staze Autokomerc karting centra u automobilu MINI Cooper SD, sa turbo-dizel motorom od 170 KS i 360 Nm maksimalnog obrtnog momenta kao i šestostepenim automatskim menjačem, prešao za odličnih 57,891 sekundi, što je novi rekord!

Tako Ivanu nije bio dovoljan ni novi rekord staze da bi nadmašio raspoloženog Igora, koji je uzvratio još boljim rezultatom. On ne samo da je pokazao da može da odoli pritisku, već je i izuzetno disciplinovan, sluša savete, ali ima i onu sportsku odlučnost u presudnim momentima. Tako je naša košarkaška zvezda sasvim zaslušeno svojoj bogatoj riznici pehara dodala još jedan...

Čestitamo Igoru Rakočeviću, pobedniku takmičenja MINI VIP Challenge, a ujedno se i zahvaljujemo svim našim sponzorima i partnerima!

U ovoj emisiji gledaćete: MINI VIP Challenge Finale Igor Rakočević i Ivan Ivanović, PROMO Mercedes Benz A klasa,  LIFESTYLE Hublot Ferrari Black Magic sat, TEST PREVIEW McLaren 570GT, EXTREME Daniel Ricciardo i Max Verstappen trka kroz fabriku RedBull racing tima

TopSpeed Team