Abarth VIP Challenge by Petrol: Sve je istina! (REPRIZA)

Naš gost, glumac Vladimir Kovačević, najpre je ušao ulogu test-vozača, a potom započeo svoj Abarth VIP Challenge by Petrol

Nema laži, sve je istina... Gost je sam seo u Abartha i uživeo se u ulogu test-vozača. OK, on inače vozi FIAT 500, dakle „rođaka” ovog “škorpiona”, samo što je ovaj ovde snažniji i nekako borbeniji, te bolje je prilagođen ovom ambijentu staze.

Vladimir Kovačević je na simpatičan način sam sebi “objasnio” šta treba da radi kada je u pitanju Abarth VIP Challenge by Petrol. Kaže da je dobro “razumeo sam sebe”, ali da, ipak, svako treba da radi svoj posao... A on trenutno treba da počne da radi na pozorišnoj predstavi, tačnije jednoj monodrami i to mu je u fokusu za 2019. uz već onaj standardni angažman u poputarnoj TV seriji.

Kako sam priznaje, nije dobro za jednog glumca da ostane samo na jednoj stazi, odnosno da se bavi samo TV serijama ili filomovima ili samo pozorištem. Uvek treba kombinovati i biti spreman da se prihvate novi izazovi.

Što se tiče ovog izazova, za Vladimira Kovačevića je sve u vezi sa stazom Autokomerc karting centra i uopšte ovakvim takmičenjem novo. Nije imao priliku ni da vozi karting, ali to nije neki veći problem. Bitno je da nema nervoze... I nema saobraćajne gužve, a trema, ona pozitivna, nije loša!

Andrej ga je, ipak, ubedio da nema razloga za brigu. Uostalom, Vlada ima sasvim visok nivo saobraćajne kulture i svesti, što se vidi po tome da mu je uslovni refleks prilikom ulaska u vozilo vezivanje sigurnosnog pojasa. Potom sam, bez opomene, namešta se u pravilan položaj za upravljačem.

Mladi glumac je sa pažnjom salsušao i sve savete, te uputstva o putanjama i osnovnim tehnikama, ali je, ipak, bio iznenađen onim praktičnim delom. I sam priznaje da nije očekivao da se u ovom automobilu sve odvija tako brzo i kada je gledao neke nastupe prethodnih takimičara, sve mu se činilo mnogo jednostavnije?!

Nakon dva kruga, još uvek se “borio” sa levom nogom i kočenjem bez upotrebe kvačila. Bilo je tu i malo problema sa promenom stepena naniže, koju obavi u pravom trenutku, ali pritisak na pedalu kočnice nije dovoljno jak... I onda se dogodi, da kako i većina učesnika, “donese” previše brzine u krivinu, pa proklizne i ima spor izlazak. Sve ovo se može otkloniti vežbom, tako da smo prvo vreme 1 minut 03,24 sekunde prihvatili kao deo treninga.

Drugi krug bio je znatno brži i Vladimir Kovačević ga je prošao za 1 minut 01,15 sekundi. Treba uzeti u obzir i to da je staza bila delimično vlažna od snega i leda koji su se topili, a vreme prohladno, tačnije mnogo hladnije nego kada je vozila većina naših takmičara. Uz još malo vežbe, nema sumnje da bi naš simpatični gost bio još brži. Ovako ostaju njegove pohvale na račun performansi i okretnosti “škorpiona”, te konstatacija da je automobil super za vožnju!

Zoran Živkov/TopSpeed

Vladimir Kovačević osim što odlično glumi, zna dobro i da imitira poznate ličnosti, a da li je uspeo da uđe u lik trkača pogledajte u emisiji Abarth VIP Challenge by Petrol!