Abarth VIP Challenge by Petrol: Prvi čas (REPRIZA)

Iako još uvek nema vozačku dozvolu, naša popularna pevačica Sara Jovanović je prošla Abarth VIP Challenge by Petrol i sa uspehom položila ovaj ispit

Ambijent na stazi Autokomerc karting centra toga dana podsećao je na onaj u kojem se snimaju muzički spotovi. Još kada se pojavila naša gošća, mlada i veoma popularna pevačica, ništa nije nagoveštavalo da će sve krenuti u jednom sasvim drugom pravcu...

Najpre smo saznali kako je Sara Jovanović, odnosno Sara Jo, dobila taj nadimak ili umetničko ime. Naime, ta skaćenica potiče još iz osnovne škole, kada je naša gošća dugo živela u Italiji i kada profesori nisu mogli da pravilno pročitaju prezime, pa su ga „skratili”.

Potom su neki od nas saznali i da atraktivna brineta još uvek nema vozačku dozvolu, ali se priprema za polaganje vozačkog ispita. Ovo pogotovo Andrej nije želeo da čuje, pa je radije prešao na razgovor o aktuelnim dešavanjima u karijeri naše pevačice, kao što su snimanje nove pesme i sporta, uloga u jednoj popularnoj domaćoj TV seriji, što podrazumeva i glumu itd. Međutim, muzika i dalje ostaje u njenom fokusu.

A u fokusu ove priče je vožnja, tačnije, u ovom slučaju, obuka za vozača, a Sara Jovanović se upravo pripremala za prvi čas. Pažljivo je saslušala prilično skrećenu osnovnu “obuku” i malo zbunjena, ali ipak odlučna da uspe, ušla u automobil.

Stoički je podnela i uvek nezgodan “praktični deo” upoznavanja sa stazom, mada je njen instruktor možda imao više razloga za brigu?! Tim pre, kada je čuo da ona u automobilu više voli da sluša radio i to one brže ritmove, te da je najbitnije to što je uklopila boje, crveni karmin sa crvenim pojasom!

Kao i svaki savestan vozač, Sara je, čim se smestila u sedište, vezala pojas. Potom je malo uvežbavala promenu stepena prenosa “na suvo”, pa koristila “sirenu” kao deo anti-stres terapije i onda, mada zvuči neverovatno, krenula iz prvog pokušaja, bez trzanja!

Kao da je već pre vozila, ali ne Playstation... E sad, malo je tu bilo problema sa okretanjem upravljača, tj. brzinom kojom je potrebno to raditi, pa uskladiti sa ostalim pokretima, kretanjem unazad i izbegavanjem kamermana, kojih, kako je samo konstatovala, ima previše!

Međutim, sve je to naša simpatična gošća prevazišla i nakon nekoliko krugova, kada se zaista opustila, njena vožnja je postala “tečna” i mirna. Za nekoga ko je u automobilu, pa još ovako malom i “prgavom” kao što je Abarth 595 Pista, uspešno savladao prvi čas vožnje, postignuto vreme od 1 min 31,35 je manje važno.

Sara Jovanović ima razloga da bude ponosna na svoj rezultat i činjenicu da je u veoma kratkom vremenu ovladala nekim osnovnim tenikama vožnje. Sada, oslobođena stresa, može da nastavi obuku i postane dobar vozač ne samo u video igricama, već i u realnom životu.

Zoran Živkov/TopSpeed

Iako odlična pevačica o automobilima zna jako malo ali brzo uči ;)