Abarth VIP Challenge by Petrol: Postavlja standarde (VIDEO)

Od kada se pojavio na sceni, Dalibor Andonov Gru je neko ko u okviru svog muzičkog pravca postavlja standarde, pa je i na Abarth VIP Challenge by Petrol uradio sličnu stvar

Lepe devojke i dobri automobili bili su sinonim za spotove našeg gosta. On je neko ko je, od kada se pojavio na domaćoj muzičkoj sceni, uvek postavljao standarde i bio glavni “reper” događanja. Dalibor Andonov - Gru priznaje da šta god da vozi, vozi brzo, naravno, kada je to bezbedno i moguće... To je zato što mu se čini da ceo život negde kasni?! A ovde, u takmičenju Abarth VIP Challenge by Petrol, ne bi smeo da zakasni, jer poenta je da vozi brzo i tačno.

Poznati muzičar kaže da do sada nikada nije vozio na stazi, bar ne automobil. Karting jeste i to upravo ovde na stazi Autokomerc karting centra, ali sa modelom 595 Pista ovo će biti definitivno jedno novo iskustvo. Abarth mu deluje kao svoren za ovako nešto, iako je popuno siguran da će sve to izgledati drugačije kada se nađe u kokpitu, sa kacigom na glavi.

Čim je Andrej Kulundžić startovao motor i aktivirao Sport mod, Dalibor Andonov - Gru se zadovoljno nasmešio. Kao pravom poznavaocu automobilia, dopao mu se zvuk, ali i činjenica da je iz četvorocilindarskog agregata zapremine 1,4 litra dobijeno čak 165 KS, a da pri tome, ovaj Abarth ima tek nešto preko tonu!

Doduše, malo je tokom demonstracije i upoznavanja sa stazom “kočio nogama”, ali je kasnije, kada se našao za volanom shvatio da je ključ uspeha upravo u tome da se uspešno savlada nalet adrenalina, odnosno da vožnja bude što “čistija” i mirnija.

Gru je u tome nekako uspeo i koristeći celu širinu staze, pa i ivičnjake, polako počeo da hvata ritam. Škripa guma ga nije omela, budući da pneumatici Nokian obezbeđuju veoma dobar nivo prianjanja, što doprinosi samopouzdanju takmičara.

Dopalo mu se i da koristi ručicu menjača, možda malo i češće nego što je trebalo, ali kada se bolje fokusirao, i automobil je postao mirniji. Intenzivna kočenja i brzi prolasci kroz teme krivine nisu strani našem gostu, mada kako je vreme odmicalo, počeo je da ga sustiže umor i pad koncentracije.

Zadihan, konstatuje da je automobil odličan, da ima veoma dobar balans i da je izuzetno stabilan. Ma, kao stvoren za stazu, mada možda ne baš neku gde postoji ovoliko oštih krivina koje iscrpljuju vozača, pogotovo ukoliko nije u kondiciji.

I pored toga, Dalibor Andonov Gru je postigao izuzetno dobar rezultat i svoj najbrži krug prešao u vremenu od 54,25 sekundi! Time se gotovo odmah nametnuo kao jedan od potencijalnih favorita za ulazak u finale, mada je o tome još rano govoriti. Zato je naš popularni reper odlučio da odmah nastavi sa treningom, pa je seo u karting i krenuo da “vrti krugove”.

Zoran Živkov/TopSpeed

Naš poznati reper Dalibor Andonov GRU pokazao je dosta umeća za volanom najnovijeg Abarta 595 Pista...Pogledajte koje je vreme napravio!