Abarth VIP Challenge by Petrol: Drugo lice (REPRIZA)

Svi dobro znaju da je Hristina Popović naša poznata glumica, ali malo ljudi zna da ona obožava neobične sportove i izazove, pa je Abarth VIP Challenge by Petrol dočekala sa oduševljenjem

Verovatno svako od nas ima "alter ego" ili neko svoje "drugo lice", pa tako i naša naša gošča... Ona voli ekstremne situacije, neobične izazove i sportove. I sama priznaje da je na izvestan način "zavisnik" od njih.

Hristina Popović, popularna glumica, tvrdi da nije "fanatik" za triatlon i planinarenje, već samo neko ko se posveti njima i drugim sličnim aktivnostima. I često menja discipline i sportove... Ponovo u šali, tvrdi da je najekstremnija stvar koju je do sada probala - porođaj!

Jer, uostalom, kako šta ćemo sa onim što je skakala sa mostova, ali i iz aviona, penjala se na Kilimandžaro i Himalaje?! I pored toga, kaže da najveći nalet adrenalina oseća na pozorišnoj sceni! Kod snimanja filmova i TV serija to i nije tako uzbudljivo, budući da scena može da se ponovi, ali kada glumac izađe pred publiku, to je nešto sasvim drugo!

Naša gošća iskreno priznaje da ne može da se pohvali nekim vozačkim umećem, nije optimista što se tiče nastupa na Abarth VIP Challenge by Petrol. Samo takmičenje joj je veoma zanimljivo... Ako joj se bude i previše dopalo, možda Abarth 595 Pista završi na krovu! Sada već ne znamo koliko se glumica šali, ali dodaje da poznaje stazu Autokomerc karting centra, da je tu vozila karting, mada nije bila posebno brza.

U svakom slučaju Hristina je pažljivo saslušala gde treba da „seče” krivine, a gde ide do kojeg stepena prenosa. S obzirom da ovaj automobil ima petostepeni manuelni menjač, to joj neće predstavljati problem, jer i kada vozi po gradu ne ide više od trećeg stepena!

Potom je zatražila dodatna uputstva i pojašnjenje onoga "koči snažno, da bi se zaustavila na vreme"... I nije još baš prijalo, ali je sve stoički podnela! Smeštajući se za upravljač, "osvrnula" se i na prilično profilisana Sabelt sportska sedišta, te izrazila sumnju da će moći da bude toliko brza kao Andrej, mada može da pokuša... Ako ništa drugo, onda da i njemu ne bude dobro, baš kao i njoj maločas!

Izgleda da je Hristina Popović bila previše skromna u proceni svojih vozačkih sposobnosti. Ona ne samo da je veoma brzo shvatila šta je “idealna”, tj. “trkačka linija”, te kako se koriste ivičnjaci, već je pokazala i mnogo osećaja za to. Kao iskusan takmičar u svakom narednom krugu je pojačavala tempo. Prvi krug prošla je u vremenu 57,50 sekundi, a onda je u drugom postigla vreme 56,58 sekundi!

To je odličan rezultat koji ju je i samu iznenadio... Mada, opet, i ne čudi, jer naša gošća je oduševljena automobilom! I kada je uvidela koliko je Abarth stabilan i kako dobro "leži" na stazi, svhatila je i da može da vozi brže nego što bi se inače usudila. I nakon svega, sada joj sigurno neće trebati dubler u filmovima za scene vožnje.

Zoran Živkov/TopSpeed

Hristina Popović za volanom Abarta 595 Pista