Abarth VIP Challenge by Petrol: Drugačija uloga (REPRIZA)

U mnoštvu uloga u kojima je trenutno možemo gledati, popularna glumica Jelena Gavrilović je “odigrala” jednu sasvim drugačiju u našem takmičenju Abarth VIP Challenge by Petrol

Nije kao na snimanju filma ili serije, a još manje kao na pozorišnoj sceni... Ne! Ambijent je malo drugačiji od onoga na koji je naša gošća navikla, a i poverena joj je malo drugačija uloga.

Sa kamerama Jelena Gavrilović, trenutno najpopularnija glumica u Srbiji, odlično “komunicira”. Treme, naravno, kod nje nema, jedino, kako sama ističe, možda postoji mala bojazan kod producenata, jer kamera je skupa... Jednom prilikom na snimanju filma, u sceni u kojoj je trebala da vozi filmsku kameru bilo je nepovrenja?!

Drugom prilikom malo zabrinut je bio jedan naš popularni glumac kojeg je trebala da vozi, ali je ona sve te uloge "iznela" bez problema! Mi koristimo GoPro HERO7 kamere, koje su dosta otporne, pa nismo bili mnogo zabrinuti.

Kako god bilo, Jelena Gavrilović je više puta do sada vozila u na snimanjima filomva, čak je skakala i iz aviona sa kamerom i jedino što ne voli, to je vožnja na trejleru. Kaže da je osećaj “glup” budući da glumiš vožnju i trudiš se da se ponašaš normalno.

Srećom, kod našeg VIP Challenge toga nema, već je na učesniku da pokaže kako se snalazi za upravljačem malog, prgavog škorpiona, odnosno Abartha 595 Pista. Zbog toga je atraktivna glumica pažljivo odslušala onaj “štreberski” deo ispred Multivisiona o karting stazi Autokomerc karting centra dugoj 800 metara, sa mnogo krivina i o idealnim putanjama.

Spremna da iz sebe izvuče maksimum, Jelena se prvo, ipak, našla na mestu suvozača gde joj je Andrej Kulundžić u praksi ponovio neke detalje, pogotovo one u vezi pozicije sedenja za upravljačem. I taj deo je malo poremetio njenu koncentraciju.

Zapravo, priznala je da u teoriji zna šta treba da radi, a da li će to u praksi to uspeti, nije sigurna!? Jedino je sigurna da joj kaskaderi nisu potrebni, ali bi nešto duže vreme privikavanja na petostepeni manuelni menjač bilo poželjno, budući da privatno već dugo vozi automobile samo sa automatskom transmisijom.

I pored ovog “hendikepa”, Jelena Gavrilović se prilično dobro snašla i počela da ulazi ulogu. Tu i tamo probem je pravio manuelni menjač na koji nije navikla, te činjenica da uglavnom koči levom nogom, a ponekad i ne, tako da joj je ulazna brzina u krivinu prevelika. To znači da je onda nešto sporija pri izlasku, pa stoga još ima dosta prostora za poboljšanje postignutog vremena od 1 minut 34,47 sekundi.

U svakom slučaju, naša gošća je pokazala da ima savim dobar vozački talenat i potencijal na u nekom narednom takmičenju VIP Challenge još više napreduje, tim pre što se ovakvi automobil, mali i temperamentni, baš sviđaju!

Zoran Živkov/TopSpeed

Pogledajte borbu glumice i škorpiona ;)