Abarth VIP Challenge by Petrol: Bez glume (REPRIZA)

Kada je Dragana Mićalović, naša mlada i popularna glumica, rekla da voli automobile i vožnju, tu glume nije bilo, a Abarth VIP Challenge by Petrol je to i potvrdio

Gluma nije lak posao, jer publika pre ili kasnije prepozna ko je ko! To se prosto oseti i nije moguće pretvarati se, tj. glumiti da ste dobar glumac... A naša gošća je, em talentovana mlada glumica, em neko ko zaista voli vožnju na četiri, ali i dva točka i to se odmah vidi!

Dragana Mićalović je prihvatila ovaj izazov “iz prve”... Kaže da je to zato jer voli da vozi brzo, naravno, ako je bezbedno, a Abarth VIP Challenge by Petrol zaista pruža priliku za tako nešto. Potom dodaje da je ona uvek bila “tatin sin”, mada i njene dve starije sestre, Mirjana i Sloboda, voze “kao muškarci”. Uživa ona i u vožnji motociklom, a za to ima kompetnu opremu, kacigu, kožnu jaknu, rukavice i ostalo.

Deo teorijskog upoznavanja sa stazom Autokomerc karting centra ispred Mutivision displeja je pažljivo saslušala, mada priznaje da uvek više voli onaj praktični deo. Ovde samo može da, eventualno, “pripremi taktiku” za manuelni menjač, budući da davno nije imala priliku da vozi automobil sa njim.

Činjenica da je konfiguracija staze takva da u obzir dolazi upotreba samo prva tri stepena prenosa dodatno je umirila Draganu Mićalović, kao i to da će imati dovoljno vremena da proba Abarth 595 Pista. Inače, već se susrela sa ovim automobilom i vozila se u njemu, ali ga nije vozila, tako da je sa nestpljenjem dočekala ulazak u kokpit.

Kada je prošle godine gostovao u popularnoj TV seriji u kojoj igra naša gošća, Andrej priznaje da je tada shvatio koliko je zahtevan glumački posao i koliko se nelagodno osećao. A Dragana je bila ta koja mu je pomogla da se što bolje uklopi. Sada je došao trenutak da on uzvrati istom merom. Dakle, najpre su usledila uputstva oko pravilnog položaja za upravljačem, o idealnim putanjama i korišćenju cele širine staze.

Potom je obnovljena “lekcija kočenje”, koje treba da bude što kraće i intenzivnije. Za ubrzanje će se već pobrinuti četovorocilndarski motor od 1,4 litra sa turbo-punjačem koji omogućava sprint do “stotke” za 7,3 sekunde. Dobro, ovde je dostizanje te brzine veoma retko, a onih maksimalnih 218 km/h nemoguće, ali je veoma značajno to što vozilo ima samo 6,3 kg po KS, što mu omogućava odlična ubrzanja iz oštrih krivina!

U praksi, Dragana Mićalović se dobro snašla... Imala je malo problema sa “viškom brzine” u nekim krivinama, pa stoga vreme nije bolje od 1 min 00,06 s. No, tu nema mesta zamerkama, jer u Sport modu, kada čujete zvuk Abartha, nije lako obuzdati adrenalin.

A naša simpatična gošća priznaje da joj se ovaj automobil izuzetno dopao, posebno to kako se “odaziva” na gas i kako se čuje. Generalno, ona voli baš takve automobile. Nada se da će imati priliku da sedne i u neki pravi, takmičarski, a do tada, uživaće i u vožnji kartinga.

Zoran Živkov/TopSpeed

Dragana Mićalović nikada nije vozila brzo...Do sada! / Abarth VIP Challenge by Petrol