ZVANIČNO POTVRĐENO: Novi Mitsubishi Outlander stiže 16. februara (VIDEO)

Mitsubishi je i zvanično potvrdio da sredinom februara stiže naslednik aktuelnog Outlandera u vidu nove generacije ovog popularnog SUV modela, koji se trenutno nalazi u finalnoj fazi testiranja

Aktuelna, treća generacija Mitsubishijevog kompaktnog SUV modela Outlander, u proizvodnji se nalazi još od 2012. godine i sada već pokazuje svoje godine, te je logično bilo očekivati naslednika, koji je planiran još ranije, ali je zbog pandemije, projekat usporen.

No, novi Outlander ipak stiže, i to kako najavljuju u Mitsubishiju, već 16. februara, kada je zakazana svetska premijera ovog modela. U međuvremenu, testiranja se privode kraju, a japanski proizvođač je usput objavio i nekoliko fotografija, praćenih „tizer“ videom.

Prototip je još uvek „maskiran“ pa je teško naslutiti prave linije vozila, ali se navodi da će serijski model biti umnogome inspirisan Engleberg Tourer konceptom, koji je koristio kombinaciju benzinskog 2,4-litarskog atmosferskog agregata i dva elektromotora, koji su mu obezbeđivali 4x4 pogon.

Ono što će verovatno razočarati mnoge ljubitelje ovog brenda jeste činjenica da novi Outlander neće stizati u Evropu u sklopu nove Mitsubishijeve poslovne strategije, koja podrazumeva odlazak sa Starog kontinenta i orijentaciju na druga, profitabilnija tržišta.

Everything we know about on and off-road driving put into a single Outlander. Experience the latest in Super All-Wheel Control with the superb driving performance of the boldest Outlander yet. Sign-up for updates and be the first to see it on 2.16.21. #MitsubishiOutlander https://bit.ly/3o7UL0f Subscribe to the Mitsubishi Motors North America YouTube channel: https://www.youtube.com/user/Mitsubis​... Follow Mitsubishi Motors on Social Media: Facebook: https://www.facebook.com/Mitsubishi​Twitter: https://twitter.com/mitsucars​Instagram: https://www.instagram.com/mitsubishim​... About Mitsubishi Motors North America: This is the official YouTube channel for Mitsubishi Motors North America. Subscribe to our channel to see the latest videos about our vehicles, technology, innovation, and more.

Đorđe Pavićević/TopSpeed