„Rally Zlatib - Gold Gondola 2020” otvara sezonu Šampionata Srbije u reliju 27. juna

Šampionat Srbije u reliju ove sezone otvara Rally Zlatib - Gold Gondola, koji će se voziti na Zlatiboru 26. i 27. juna, a u organizaciji ASU “U3 Rally Team” iz Užica

Aktuleni šampion Srbije u reliju Aleksandar Dučić otkrio nam je više detalja o samom takmičenju isped kluba organizatora, kao i organizaciji samog relija.

“Prvi reli ove sezone, prema trenutnom kalendaru takmičenja Šampionata Srbije, održaće se na Zlatiboru 26. i 27. juna. Organizator je moj matični klub iz Užica ASK “U3 Rally team”, uz generalno pokroviteljstvo opštine Čajetina, Turističke organizacije Zlatibor i JP Gold Gondola", istakao je Dučić.

Reli je zamišljen kao jednodnevni, sa kompaktinim itinererom ukupne dužine 98,31 km, a brzinski ispiti na ovoj planini važe za izuzetno atraktivne i zahtevene, a kao takvi redovno privuku i veliki broj publike.

“Verifikacija posada i tehnički pregled automobila je u petak ispred hotela "Palisad" od 14.00 časova, dok je ceremonijalni start u 20.31 sati. U subotu imamo šest brzinskih ispita, a voze se tri kruga. Prvi brzinac startuje u 11.19, a poslednji u 15.04. Mogu da kažem da za reli već sada vlada veliko interesovanje domaćih, a i inostranih posada, pogotovo iz Bugarske, dok je prijem prijava uveliko u toku. Iskoristio bih priliku da pozovem sve da dođu na Zlatibor i isprate ovo takmičenje, a i iskoriste priliku da uživaju u jedinstvenom ambijentu u našoj zemlju. Što se tiče mog tima nije došlo do bitnih izmena u odnosu na proteklu sezonu, ostajem sa istim timom u istom autmobilu”, rekao je Dučić.

Prvi brzinski ispit je “Sušica 1” dužine 7,08 km i startuje u 11.19, zatim sledi “Gondola 1” u 11.34 i dužine je 12,36 km, a zatim sledi i prvi servis. Drugi krug je identičan, “Sušica 2” počinje u 13.04, dok bi prva posada na “Gondoli 2” trebalo da startuje u 13.19. Poslednja dva počinju u 14.49, odnosno 15.04 časova, dok se prva posada na cilju ispred Palisada očekuje tačno u 16.00 sati.

Izvor: PR Rally Magazin