ZATEZANJE BORA: Volkswagen California T6.1

Volkswagen je predstavio restilizovani kamper model California, koji sada izgleda nešto modernije, ali donosi i pregršt novina u tehnološkom pogledu

Ne toliko poznat na našim prostorima koliko omiljen u Zapadnoj Evropi, Volkswagen California, baziran na poznatom kombiju Transporter T6, ovih dana je predstavljen u nešto novijem izdanju T6.1, a svoj zvanični debi imaće na Caravan Salon sajmu u Dizeldorfu.

Baš kao i Transporter T6, i California je dobio novu prednju masku, LED dnevna svetla i novi prednji odbojnik, a viši paketi opreme, kao što je California Ocean, mogu se pohvaliti i mnoštvom hromiranih detalja.

Enterijer je kod ovakvih vozila zapravo suština, te je tu sada novi kuhinjski set, nova klizna vrata, nove presvlake, kao i aluminijumske ručice vrata.

Što se tiče zabave, California stiže sa dve vrste infotejnment sistema – sa dijagonalom od 8 ili 9,2 inča, dok se digitalna instrumentacija može dobiti kao doplata.

Za pogon se brine 2,0-litarski TDI motor od 195 konjskih snaga u biturbo verziji, usklađen sa novim Euro 6d normama. Pogon je standardno na prednjim točkovima, ali se može doplatiti i za 4MOTION sistem.

Đorđe Pavićević/TopSpeed