VIŠE OŠTRINE: FIAT 500X Sport

FIAT je obogatio porodicu modela 500X verzijom Sport koja pored estetskih, nudi i neka mehanička unapređenja u cilju većeg sportskog užitka u vožnji

Pored postojećih Urban i Cross verzija modela 500X, koje su fokusirane na gradsku, odnosno avanturističku, da na kažemo off-road vožnju, FIAT je sada dodao i treću verziju pod nazivom Sport.

Kao što i samo ime nagoveštava, reč je o modelu koji bi trebao da privuče nešto mlađu populaciju koja uz vizuelni efekat, pre svega zahvaljujući Red Seduction crvenoj boji, želi i nešto više sportskog užitka u vožnji.

U tom cilju, pored drugačijih i agresivnijih odbojnika i LED svetlosnih grupa, Sport verzija dolazi i sa 13 milimetara „spuštenim“ oslanjanjem i FSD (Frequent Selective Damping) amortizerima, a za optimalnu trakciju brinu se opcioni 19-inčni naplaci „obuveni“ u pneumatike 225/40.

Ispod haube se nalazi najsnažniji agregat u 500X porodici – 1,3-litarski FireFly turbo benzinac od 150 konjskih snaga, koji je „uparen“ sa menjačem sa dvostrukim kvačilom. Pored ovog, moguće je odabrati i slabije motore u ponudi, poput 1.0 FireFly od 120 KS ili 1.3 i 1.6 MultiJet dizela.

Đorđe Pavićević/TopSpeed