VIŠE OD RENT-A-CAR: Hertz u „rentakar“ floti nudi Camaro SS i Camaro ZL1!

Da rent-a-car automobili ne moraju da budu neupadljivi, dosadni modeli, namenjeni isključivo prevozu od jedne do druge destinacije, potvrđuje i kompanija Hertz, koja je nedavno u svoju ponudu uvrstila i dva ekstremna modela Chevrolet Camaro

Hertz je odavno uvideo da je u floti rent-a-car vozila neophodno imati i „egzotiku“, pre svega, zbog imidža, ali i „razmaženih“ klijenata koji tako nešto mogu sebi da priušte. Svojevremeno je aktuelan bio Corvette Z06 od 650 „konja“, pa i Mercedes-AMG GT koji se „rentirao“ na frankfurtskom aerodromu.

Ovaj put, američki ogranak je dogovorio saradnju sa Hendrick Motorsports iz NASCAR-a i u svoju flotu uveo dva modela Chevrolet Camaro, i to kakva! Jedan automobil je baziran na verziji SS, a drugi na još ekstremnijem ZL1.

Oba automobila su u crno-žutoj kombinaciji boja, koje su inači i korporativne boje kompanije Hertz, „kotrljaju“ se na specijalnim točkovima od 20 inča. Camaro SS je dobio i tzv. CAI (Cold Air Intake), kao i novi izduvni sistem, te sada oslobađa oko 480 konjskih snaga.

S druge strane, ZL1 pored unapređenja koja ima SS, poseduje i novi Calloway mehanički kompresor, te oslobađa čak 750 konjskih snaga, što je za 130 KS više od serijske verzije.

Kako u Hertzu navode, u floti će se naći ukupno 24 modela ZL1, kao i 200 Camaro SS, koji će biti raspoređeni širom Sjedinjenih Američkih Država, i to uglavnom na većim aerodromima.

Đorđe Pavićević/TopSpeed