VIŠE OD LUKSUZA: Prve fotografije enterijera nove Mercedes S-klase!

Mercedes je ovih dana, u okviru najave nove S-klase koja će debitovati u septembru, prikazao i kako izgleda enterijer ove luksuzne “krstarice”

O novoj Mercedes-Benz S-klasi već smo u više navrata pričali, a ako sve prođe po planu, premijera nove generacije biće održana u početkom septembra, što će reći, za manje od mesec dana.

U okviru kampanje kojom najavljuje novu generaciju, Mercedes je sada prikazao i fotografije enterijera ovog vozila, koja bi, barem na prvi pogled, trebala da bude znatno modernija i luksuznija u odnosu na aktuelni model.

Kako u Mercedesu navode, inspiracija za dizajn novog kokpita pronađena je u superluksuznim jahtama, a putnici će biti u prilici da uživaju u tehnološkim “novotarijama”, predvođene čak pet zasebnih digitalnih displeja!

Svakako da je najdominantniji onaj na centralnoj konzoli, koji je “komandno mesto” infotejnment sistema najnovije generacije, dok se ispred vozača nalazi displej digitalne instrumentacije. Uz to, i putnici pozadi imaju svoje “ekrane” koji su umreženi sa infotejnment sistemom.

Mercedes je istovremeno potvrdio i tri pogonske jedinice – 3,0-litarski turbo dizel od 285 konjskih snaga, turbo šestocilindarski benzinac od 365 “konja”, kao i plug-in hibrid koji bi trebalo da raspolaže sa gotovo 500 KS, uz autonomiju u čisto električnom režimu od oko 100 km.

Đorđe Pavićević/TopSpeed