VETAR U KOSI: Ares S1 Project Spyder

Nakon predstavljanja supersportskog automobila S1, italijanska manufaktura ARES Design sada najavljuje i „spajder“ verziju

Model S1 Project Spyder jeste novi projekat prilično ambiciozne italijanske manufakture ARES Design, na čijem čelu se nalazi Danny Bahar, bivši šef Lotusa, koja je svojevremeno na sebe privukla pažnju predstavljanjem modela Panther - duhovnog naslednika legendarne De Tomaso Pantere.

Baziran na S1 supersportskom modelu, i S1 Project Spyder će biti proizveden u limitiranoj seriji od 24 primerka, pri čemu će svaki od njih koštati oko 650.000 evra, što je za impozantnih 150.000 evra više u odnosu na Coupe verziju S1.

Iako se deklariše kao „kabriolet“, odnosno „spajder“, ovaj automobila je u suštini Speedster je uopšte ne poseduje krov, te se time svrstava u sve brojnije ekskluzivno društvo u kojem su Aston Martin V12 Speedster, McLaren Elva, Ferrari Monza SP2, kao i budući Lamborghinijev model.

Za pogon je zadužen atmosferski 6,2-litarski V8 motor, koji oslobađa 715 konjskih snaga, a „uparen“ je sa 8-stepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Prema fabričkim podacima, S1 Project Spyder do 100 km/h stiže za 2,7 sekundi.

Za sada nije poznato kada bi prvi primerci S1 Project Spyder mogli izaći iz fabričkih pogona i biti isporučeni ponosnim vlasnicima.

Đorđe Pavićević/TopSpeed