V8 HIBRID SA 750 KONJA: „Uhvaćen“ BMW X8 M (VIDEO)

BMW već uveliko razvija novi model iz “X” porodice – SUV sa oznakom X8, koji bi u M verziji trebalo da raspolaže sa hibridnim V8 agregatom od 750 konjskih snaga

Izgleda da SUV modela u ponudi nikad nije previše, te je tako BMW, nakon ogromnog X7, u fazi razvoja i njegovog “sportskog rođaka” X8, koji je ovih dana sve češće na meti “špijunskih” fotografa.

Vizuelno, X8-ica izgleda dosta slično svom “rođaku” X7, s tim da je zamišljeno da bude nešto agresivnije dizajnirana, imajući u vidu njegove sportske ambicije, naravno, u okviru mogućnosti ovako velikog SUV-a.

Što se tiče pogonskih jedinica, najavljeni su šestocilindarski benzinski i dizel motori sa mild-hybrid tehnologijom, kao i plug-in hibrid (PHEV), dok bi vrh ponude standardnih modela trebalo da čini X8 M50i sa 4,4-litarskim V8 twin-turbo motorom od 530 konjskih snaga.

Here we are taking look at brand new BMW X8 in Camouflage. Write in comment what do you think about it?Thanks for watching! Subscribe for more videos!More info: https://www.autoexpress.co.uk/bmw/100903/new-bmw-x8-suv-spied-first-timeMusic:Funky Fella - Upcominghttps://soundcloud.com/funky_fella/funky-fella-upconing-chances-90-bpmA Himitsu - Adventures

No, to nije sve, jer je X8, za razliku od X7, zamišljen i da ima čistokrvnu “M” verziju te bi tako X8 M dobio kombinaciju pomenutog 4,4-litarskog twin-turbo motora, ali i pomoć u vidu elektromotora. Kako se “šuška”, ta hibridna jedinica trebala bi da raspolaže sa oko 750 konjskih snaga što bi ga učinilo najsnažnijim serijskim BMW-om do sada.

Đorđe Pavićević/TopSpeed