Uspešno završen 53. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i “AMS Osiguranja” a.d.o, uspešno je održan 53. po redu Srbija reli

Ovaj međunarodni reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima, svečano je otvoren ceremonijalnim startom u petak, na Gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, dok su u nedelju, nakon dva dana uzbudljivih vožnji, dodeljene nagrade najboljima.

Ove godine Srbija reli okupio je 34 posade, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske, Rumunije i Turske. Poseban značaj i kvalitet takmičenju dalo je učešće takmičara Dušana Borkovića, koji je i ove godine učinio da Srbija reli ima pobednika iz Srbije, na radost domaćih navijača koji su tokom tri dana pratili ovaj atraktivan događaj.

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika i ukupno 12 brzinskih ispita, prvo mesto u generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Srbije koju su činili vozač Dušan Borković i suvozač Igor Marković.

Trijumf Borkovića, koji je opravdao ulogu favorita, nisu osujetila ni dva izletanja sa staze, prouzrokovavši na oko ozbiljna oštećenja, međutim automobil je na sreću našeg trkačkog asa „preživeo“ te nije ostao onesposobljen. Drugo mesto je zauzela je posada iz Bugarske, koju su činili Miroslav Angelov i Georgi Gadžev, a na trećem mestu na ovogodišnjem reliju završila je posada iz Bugarske koju su činili Yordan Atanasov i Angel Bashkehayov.

I ovoga puta je potvrđeno da Srbija reli, takmičenje duge tradicije, koje se boduje za Evropski reli trofej, Balkanski reli trofej, Šampionat Srbije i Šampionat Bugarske, iz sezone u sezonu dobija na značaju – šireći uticaj na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji. Daleke 1967. godine održan je prvi "YU reli". AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -"Srbija reli".

Izvor: PR AMSS