USKORO DEBITUJE: „Procurele“ fotografije restilizovanog FIAT Tipo

Na Internetu su ovih dana pojavile prve nezvanične fotografije restilizovanog FIAT Tipo, koji bi uskoro trebalo da imao i zvaničnu premijeru

Prilično popularan FIAT-ov model u C-segmentu, model Tipo, na tržištu se nalazi već pet godina, te je došlo vreme da se, koliko-toliko „podmladi“. Restilizovana verzija već je spremna i uskoro bi trebala da debituje, a prve nezvanične fotografije ovih dana su „stigle“ i na Internet.

Na osnovu ove dve fotografije, može se videti da je Tipo dobio novi „nos“, odnosno da je prednji odbojnik u potpunosti drugačiji, a izmenjen je i gril, kao i svetlosne grupe u LED tehnologiji.

Na drugoj fotografiji, koja prikazuje enterijer, jasno se može primetiti implementacija digitalne instrumentacije, umesto klasičnih analognih pokazivača, dok se na vrhu centralne konzole nalazi multimedijalni wide-screen displej.

Kada je reč o pogonskim jedinicama, nagovešteno je da će restilizovani Tipo dobiti tzv. mild-hybrid agregat, i to u formi kao modeli 500 i Panda - 1,0-litarski trocilindarski benzinac sa elektromotorom od 12V, kao i litijum-jonskom baterijom.

Đorđe Pavićević/TopSpeed