URAGAN U KOSI: Lamborghini Sian Roadster

Najnoviji model u ponudi Lamborghini brenda jeste hipersportski Sian, ovaj put u Roadster izdanju

Prvi hibridni hipersportski automobil Lamborghini brenda, model Sian, ovih dana je dobio i svoju Roadster verziju, koja će biti proizvedena u limitiranoj seriji od svega 19 primeraka.

U odnosu na “obični” Sian, Roadster verzija je, kao što je i logično, “bez krova”, i to u bukvalnom smislu jer je Lamborghini odlučio da ovaj automobil uopšte nema ni platneni, ni tzv. tvrdi krov.

Tu je i nova, svetlo plava boja – Blu Uranus, iako je kupcima ostavljeno da mogu da biraju boji po želji dok su naplaci u boji bakra, odnosno Oro Electrum, kako se ta nijansa zvanično zove u Lamborghini kompaniji.

Iza kabine nalazi se 6,5-litarski V12 motor od 785 KS, koji u saradnji sa superkondenzatorom, kao delom 48-voltnog hibridnog sistema, oslobađa “zajedničkih” 820 konjskih snaga što je sasvim dovoljno da se dostigne maksimalna brzina od preko 350 km/h.

Cena Sian Roadstera još uvek nije zvanično saopštena, mada je gotovo sigurno da se radi o milionskom iznosu, ali je zato navedeno da je već svih 19 primeraka unapred rasprodato.

Đorđe Pavićević/TopSpeed