UHVAĆENA 11. GENERACIJA: Ovako izgleda nova Honda Civic!

Tokom priprema za Salon automobila u Šangaju, koji će se održati tokom aprila, primećen je i dolazak nove Honde Civic koja će na pomenutoj manifestaciji imati svetsku premijeru

Honda je još pre nekog vremena prikazala prototip nove, 11. generacije modela Civic, koji se još uvek čeka u serijskom izdanju. A kako stvari stoje, njegova zvanična premijera biće uskoro, i to u Kini.

Naime, dok veći deo Evrope „stoji“, zatvoren zbog pandemije, dotle se u Kini sprema, ne virtuelni, već pravi Salon automobila u Šangaju, na kojem će i zvanično debitovati nova Honda Civic.

U procesu priprema za ovu manifestaciju, novitet je primećen ovih dana prilikom istovara i uvoženja u sajamske hale, gde je i nastala „špijunska“ fotografija. Kao što je Honda i obećala, serijski model se neće drastično razlikovati od serijske verzije, a ostaje da vidimo koje će pogonske jedinice novi Civic imati.

Takođe, ovo bi, posle duže vremena, tačnije, limuzinske verzije osme generacije, trebalo da bude prvi Civic koji na evropsko tržište neće stizati iz fabrike u Swindonu, u Engleskoj.

Đorđe Pavićević/TopSpeed