U ČAST TRADICIJE: BMW M4 Edition M Heritage

BMW je ovih dana predstavio specijalnu ediciju modela M4 koja će biti proizvedena u ograničenoj seriji, a koncipirana je kao omaž bogatoj sportskoj tradiciji nemačkog brenda

BMW M4 Edition M Heritage, kako zvanično glasi naziv ove edicije, baziran je na aktuelnom M4 Coupe, kojeg pokreće dobro poznati 3,0-litarski twin-turbo agregat od 450 konjskih snaga i 550 Nm obrtnog momenta.

Drugim rečima, mehanički se ne razlikuje od standardnog modela, ali je zato serija limitirana na svega 750 primeraka, od kojih će modeli biti ponuđeni u tri dobro poznate BMW Motorsport boje – Laguna Seca plana, Velvet plava metalik i Imola crvena.

Takođe, ove tri boje su u vidu „štrafte“ inkorporirane i u krov vozila od ugljeničnih vlakana, a tu su i novi kovani naplaci od 20 inča u mat sivoj boji.

Enterijer je obogaćen dvobojnim, kožnim sedištima u crno-crvenoj ili crno-beloj kombinaciji, logotipom edicije na naslonima za glavu, dok se logotip sa natpisom edicije i serijskim brojem nalazi na karbonskoj armaturnoj tabli baš kao i na pragovima vrata.

Kako je najavljeno, zvanična premijera ove edicije biće na poslednjoj trci ovogodišnjeg DTM šampionata, koja se vozi na Nurburgringu, sredinom novembra.

Đorđe Pavićević/TopSpeed