U ČAST LEGENDARNOG POBEDNIKA: Aston Martin V12 Speedster u DBR1 izdanju

Odajući počast legendarnom DBR1 modelu koji je 1959. godine trijumfovao na trci 24 časa Le Mana, Aston Martin će svoj egzotični V12 Speedster predstaviti i u ekskluzivnom DBR1 izdanju

Aston Martin V12 Speedster je jedan od najiščekivanijih egzotičnih automobila ove godine, koji će, prema najavama, biti proizveden u limitiranoj seriji od svega 88 primeraka, što ga već u startu čini kolekcionarskim primerkom.

No, to nije sve jer je Aston Martin najavio da će pomenuti V12 Speedster biti dostupan i u opcionom paketu DBR1 koji direktno odaje počast legendarnom trkačkom modelu iz 1959. godine sa kojim je ove prestižna britanska marka osvojila Le Mans.

V12 Speedster će tako dolaziti u tradicionalnoj Racing Green zelenoj boji i belim rondelama (krugovima) na bokovima i na “haubi”, na koje se inače postavlja startni broj. Pored srebrnog grila, interesantno je da će i kožna sedišta biti dvobojna – u kombinaciji zelene i smeđe, baš kao i kod originalnog DBR1.

Pored velikih “felni” od 21 inč u saten crnoj boji, treba naglasiti i to da je u ceo paket uključena i kaciga za vozača i suvozača, takođe u Racing Green zelenoj boji, sa srebrnim detaljima. Podsetimo, V12 Speedster pokreće 5,2-litarski V12 twin-turbo koji oslobađa nešto preko 700 “konja”.

Cena “običnog” modela startovaće od 880.000 evra dok će iznos za DBR1 ediciju biti naknadno objavljen.

Đorđe Pavićević/TopSpeed