TREĆI MUSKETAR: Stiže još jedan električni pikap po imenu Endurance (VIDEO)

Američka kompanija Lordstown Motors predstavila svoje prvo vozilo, i to električni pikap kao direktnog rivala Tesli Cybertruck i Rivian R1T

Da elektrifikacija sve više uzima maha i kada su teretna vozila u pitanju, potvrđuje činjenica da na ćemo na tržištu uskoro imati čak tri pikap modela, sva tri američka, a poslednji u nizu jeste model Endurance, iza kojeg stoji prilično anonimna kompanija Lordstown Motors.

Za razliku od Cybertrucka, Endurance je znatno atraktivniji što se tiče dizajna, i približniji Rivianu. Karakteriše ga zakošen „nos“ sa izduženim svetlosnim grupama koje su pozicionirane visoko na prednjem delu vozila, dok su dnevna svetla i maglenke u dnu „branika“.

Lordstown Motors još nije objavio kompletne specifikacije, ali se najavljuje pogonska jedinica sa četiri elektromotora u točkovima, ukupne snage oko 600 „konja“ i preko 2500 Nm obrtnog momenta! Vučna sila Endurance pikapa deklarisana je na 3500 kilograma.

Kako se najavljuje, cena Lordstown Motors Endurance trebala bi da startuje od 52.500 dolara.

Keep moving, keep building, keep believing. Endurance will take us forward, because endurance is what got us here. Introducing the all-electric Endurance, by Lordstown Motors.

Đorđe Pavićević/TopSpeed