TREĆI I FINALNI POHOD NA PIKES PEAK: Bentley Continental GT3 Pikes Peak

Ove godine, Bentley se sprema na treći, i ujedno finalni „juriš“ na rekorde na Pikes Peak International Hillclimb, ovaj put sa Continental GT3 na bio-gorivo

Iako prvenstveno superluksuzni brend, Bentley se ujedno može pohvaliti i velikim uspesima na čuvenoj brdskoj trci Pikes Peak International Hillclimb, gde je 2018. godine postavio rekordno vreme sa modelom Bentayga u klasi serijskih SUV-a, a godinu dana kasnije, i sa Continental GT u klasi serijskih automobila.

Ovaj put, cilj je nešto teži, budući da Bentley nastupa u Time Attack 1 kategoriji modifikovanih vozila, baziranih na serijskim modelima, i to sa Continental GT3 kupeom, koji se može pohvaliti najvećim repnim spojlerom ikada montiranim na jedan Bentley, a ništa manji nije ni difuzor vazduha pozadi.

No, da ne ostane samo na aerodinamičkim modifikacijama, Bentley je unapredio i pogonsku jedinicu – 4,0-litarski V8 twin-turbo koji sada oslobađa preko 600 konjskih snaga koristeći benzin baziran na bio-gorivo, a sve u cilju da se obori aktuelni rekord od 9 minuta i 36 sekundi.

Za upravljačem ovog Continental GT3 biće Novozelanđanin Rhys Millen, iskusni trkač i drifter, koji iza sebe ima pregršt nastupa na Pikes Peak manifestacijama, a koji je 2018. i 2019. godine postavio rekord sa Bentley Bentayga W12 i Continental GT u klasi serijskih automobila.

Đorđe Pavićević/TopSpeed