TOKYO AUTO SALON 2020: Subaru Levorg STI Sport (VIDEO)

Subaru je u Tokiju predstavio prototip karavana Levorg u STI Sport izdanju, inspirisan bogatim reli nasleđem ove japanske marke

Inspirisan bogatim trkačkim, pre svega, reli nasleđem, kako '80-ih godina sa modelom Legacy, a kasnije i '90-ih i početka 2000-ih sa legendarnom Imprezom WRX STI, Subaru je na ovogodišnjem Tokyo Auto Salon prikazao prototip velikog karavana Levorg u STI Sport verziji.

Predviđen da se u serijskoj verziji na japanskom tržištu pojavi sredinom ove godine, Subaru Levorg STI Sport se u odnosu na standardni Levorg razlikuje po drugačijem prednjem spliteru, velikom difuzoru vazduha pozadi, drugačijim aluminijumskim naplacima, a tu su i neizbežni STI logotipi na grilu i vratima prtljažnika.

Levorg STI Sport je i po prvi put opremljen elektronski kontrolisanim amortizerima, koji bi trebali da obezbede idealan kompromis između udobnosti i sportske vozne dinamike, a tu je i selektor režima rada vozila koji kontroliše odziv motora, upravljanja, kao i 4x4 pogona.

Za sada nema informacija o pogonskoj jedinici, ali se pretpostavlja da će biti barem jednako snažna kao i kod prethodnika, što će reći 2,0-litarski turbo bokser od 300 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta, koji će najverovatnije biti „uparen“ sa CVT transmisijom.

LEVORG PROTOTYPE STI Sportのコンセプトムービー・TOKYO AUTO SALON 2020で初公開。▼SUBARU TOKYO AUTO SALON 2020https://www.subaru.jp/tas/▼LEVORG PROTOTYEPEサイトはこちらhttps://www.subaru.jp/levorg/prototype/▼SUBARUオフィシャルサイト SUBARUをもっと詳しく知ろう!http://www.subaru.jp/ ▼SUBARU Facebookページ 最新情報を更新中!https://www.facebook.com/SUBARU.jp/ ▼SUBARU Twitterページ NEWS、イベント情報など更新中!https://twitter.com/SUBARU_CORP ▼SUBARU Instagramページhttps://www.instagram.com/subaru.jp/ SUBARU On-Tubeは株式会社SUBARUが運営する公­式YouTubeチャンネルです。新車種の最新映像やモータースポーツ、TV-CMなどここでしか見られない様々な動画を配信していきます­。まずはチャンネル登録をお願いします!

Nažalost, velik je znak pitanja da li će Levorg u ovom izdanju uopšte i stići do evropskog tržišta, budući da ni „obični“ Levorg nije preterano popularan, no ostaje nam ipak da se nadamo.

Đorđe Pavićević/TopSpeed