TOKYO AUTO SALON 2020: Honda Civic Type R

Honda je na Tokyo Auto Salon 2020 predstavila „osveženi“ Civic Type R koji je dobio par vizuelnih izmena, kao i nešto unapređeno podvozje

Aktuelna generacija Honde Civic Type R je na Tokyo Auto Salon 2020 dobila svoje restilizovano izdanje, koje baš kao i kada je u pitanju „obični“ Civic, koji je restilizovan krajem prošle godine, sada ima nešto izmenjen prednji deo, sa većim grilom radi boljeg hlađenja motorskog prostora.

Uz to, Honda je u ponudu uvrstila i Boost Blue plavu boju koja je na raspolaganju samo za Type R verziju. No, izmene nisu samo kozmetičke, već je porađeno i na mehaničkim komponentama.

Tako je oslanjanje unapređeno kako bi pružilo veću udobnost, sistem upravljanja je rekalibrisan u cilju dobijanja više povratnih informacija, a unapređen je i kočioni sistem koji je dobio nove diskove, otpornije na „fading“.

U enterijeru, volan je presvučen alkantarom, a izmenjena je i ručica menjača, koja sada pored drugačijeg dizajna nudi i nešto kraće hodove prilikom promene stepena prenosa.

Što se tiče pogonske jedinice – 2,0-litarskog turbo benzinca, on je ostao nepromenjen te i dalje oslobađa 320 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta. Cena restilizovanog Type R za evropsko tržište biće poznata na proleće, pre nego što počnu prve isporuke.

Đorđe Pavićević/TopSpeed