STIŽE USKORO: Ovo je serijski Nissan 400Z! (VIDEO)

Najavljen u vidu Z Proto koncepta još krajem prošle godine, novi Nissan 400Z uskoro stiže i u serijskom izdanju što potvrđuju i ove fotografije...

Ljubitelji Nissana, a naročito kultnog Fairlady Z modela, s nestrpljenjem iščekuju zvaničnu premijeru nove generacije ovog automobila, koja će nositi oznaku 400Z.

Prikazan još prošle godine u vidu Z Proto koncepta, Nissan 400Z bi, prema tvrdnjama japanskih zvaničnika, trebalo da ostane veoma sličan prikazanom prototipu, uz neophodne manje izmene.

Patent crteži su već „procurili“ na Internet pre par meseci, a sada je „uhvaćen“ i serijski primerak, unutar jednog od skladišta na aerodromu u Los Anđelesu (prve informacije su navodile fabriku Tochigi, u Japanu), što će reći da je dan premijere veoma blizu.

Oznake na vozilu su još uvek „maskirane“, ali je jasno da je u pitanju 400Z, a posebno je interesantno što smo u mogućnosti da vidimo po prvi put i kako će izgledati enterijer ovog automobila.

Catch other 400Z info, pics & videos @ https://www.400ZCLUB.com

Nažalost, u skladu sa novom poslovnom politikom Nissana, kao i zahtevima tržišta, novi 400Z neće dolaziti u Evropu, već će mu primarno tržište biti Severna Amerika, a zatim i jugoistočna Azija.

Visit 400ZCLUB (https://www.400Zclub.com) for more info & pics!

Đorđe Pavićević/TopSpeed