STIŽE U PRODAJNE SALONE: Restilizovani Renault Koleos

Druga generacija najvećeg Renaultovog SUV modela Koleos, koja je nedavno „podmlađena“, uskoro stiže u prodajne salone, a donosi nove pogonske jedinice

Nakon tri godine tržišnog života u svojoj drugoj generaciji, Renault je početkom leta odlučio da je vreme za „podmlađivanje“ modela Koleos, koji ovih dana stiže u prodajne salone, i to sa nešto drugačijom prednjom maskom, poput Kadjara, zaštitnim aluminijumskim pločama podvozja napred i nazad, novim naplacima, Vintage Red crvenom bojom karoserije, dok su LED svetlosne grupe deo serijske opreme.

No, ono što je još važnije, Koleos je dobio i nove pogonske jedinice, te se tako umesto dosadašnjeg 1.6 dCi motora, u Koleosu nalazi nova 1,8-litarska jedinica od 150 konjskih snaga. Nov je i 2,0-litarski turbo dizel koji sada oslobađa 190 „konja“, a koji se isporučuje sa 4x4 pogonom. Uz to, oba agregata stižu isključivo sa novim CVT menjačem.

Kada je reč o enterijeru, unapređeni su materijali i oprema, te je tu sada novi sistem detekcije pešaka sa aktivnim kočenjem u slučaju opasnosti, dok je infotejnment sistem dobio podršku za Apple uređaje. U nižem paketu opremu, dobija se displej osetljiv na dodir, dijagonale 7 inča dok se u višem isporučuje „ekran“ od 8,7 inča.

TopSpeed Team