STIŽE U FRANKFURT: Škoda Kamiq Monte Carlo

Škoda će na predstojećem Salonu automobila u Frankfurtu, predstaviti svoj najmanji i ujedno najnoviji krosover Kamiq u Monte Carlo paketu, koji predstavlja najbogatiji nivo opreme, na korak od sportske RS verzije

Tako će Kamiq Monte Carlo dobiti okvir maske hladnjaka u sjajno-crnom finišu, detalje u istoj boji na prednjem odbojniku, crne poklopce retrovizora, uzdužne “šine” za krovni nosač, okvir difuzora vazduha pozadi, a čak je i natpis Škoda na vratima prtljažnika u crnoj boji, umesto u hromu.

Zatamnjena stakla, kao i panoramski krov deo su serijske opreme, baš kao i Monte Carlo naplaci od 17 inča, dok su točkovi od 18” dostupni kao opcioni.

Enterijer je obogaćen sportskim sedištima u crno-crvenoj kombinaciji, sportskim upravljačem presvučenim kožom, aluminijumskim pedalama, crvenim ambijentalnim osvetljenjem, dok se na armaturnoj tabli nalaze elementi u karbonskom finišu.

Škoda Kamiq će i u Monte Carlo paketu biti dostupna sa svim raspoloživim motorima, što će reći 1,0-litarski trocilindarskim TSI benzincem od 95 i 115 KS, kao i 1,5-litarskim TSI od 150 “konja”. Dizel ponudu čini 1.6 TDI od 115 KS i 250 Nm.

Đorđe Pavićević/TopSpeed