STIŽE T-KLASA: Mercedes najavljuje električni EQT kombi

Mercedesova električna EQ porodica nastavlja da se širi budući da već 10. maja sledi premijera koncepta novog kombi/van vozila EQT kojeg su mnogi već „prekrstili“ u T-klasu, a koji bi trebalo da zameni već vremešni Citan

U relativno kratkom periodu, Mercedes je predstavio priličan broj električnih modela u okviru zasebne EQ porodice, a uskoro stiže još jedan, ovaj put nešto drugačiji u odnosu na dosadašnje, budući da se radi o kompaktnom vanu, tj. kombiju.

Naime, 10. maja je planirana premijera koncepta EQT koji bi, po najavljenim specifikacijama, trebalo da se nađe u klasi u kojoj su Volkswagen Caddy i Renault Kangoo, što će reći da bi trebalo da zameni sada već vremešni model Citan, a u verziji sa klasičnim pogonom, nosiće oznaku T-klasa.

U ponudi bi, pored električne EQT verzije, trebalo da se nađu kako benzinski, tako i dizel agregati, dok bi platforma takođe trebala da bude „pozajmljena“ od Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse. Podsetimo, Renault već poseduje model Kangoo, i to i u električnog Kangoo ZE (Zero Emission) verziji, sa baterijama od 44 kWh.

Đorđe Pavićević/TopSpeed