STIGLA I LIMUZINA: Renault predstavio “osveženi” Megane GrandCoupe

Nakon što je “podmladio” hečbek i GrandTour (karavan) verziju aktuelnog Megane, Renault je sada predstavio i sedan, odnosno GrandCoupe verziju, kako se zove na određenim tržištima

Automobil koji je zamenio limuzinu Renault Fluence, budući da u prethodnoj, trećoj generaciji nije bilo Megane limuzine, model GrandCoupe ili sedan (zavisno od tržišta) stiže sada u nešto “podmlađenom” izdanju, u skladu sa nedavno restilizovanim Megane hečbekom i karavanom.

Samim tim, svetlosne grupe su sada u potpunosi u LED tehnologiji, a novi su i prednji odbojnik, kao i maska hladnjaka. Uz to, kupcima je na raspolaganju i novi dizajn nekih od aluminijumskih naplataka, prečnika 16, 17 ili 18 inča.

Enterijer je obogaćen digitalnom instrumentacijom, dijagonale 10,2 inča koja je sposobna da prikazuje i navigacione informacije, a tu je i novi infotejnment sistem sa displejem od 9,3 inča, osetljivim na dodir. Pored već standardnih povezivanja sa mobilnim Android ili iOS uređajima, podržane su i glasovne komande.

Što se pogonskih jedinica tiče, pored 1,3-litarskog TCe turbo benzinca od 140 konjskih snaga, koji opciono dolazi i sa 7-stepenim EDC menjačem, Renault je ponudio i trocilindarski 1,0-litarski TCe od 115 “konja” sa 6-stepenom manuelnom transmisijom.

Dizel će još uvek biti na raspolaganju, barem neko vreme, i to u vidu 1,5-litarskog Blue dCi motora od 115 konjskih snaga, uz koji se serijski isporučuje 6-stepeni manuelni menjač, ali se opciono može dobiti i 7-stepena EDC transmisija.

Đorđe Pavićević/TopSpeed