STIGAO U SRBIJU: Premijerno predstavljen potpuno novi Hyundai i10

Hyundai Srbija predstavila ovlašćenim zastupnicima i poslovnim partnerima novi Hyundai model u A segmentu. Potpuno novi i10 predstavlja mali automobil sa velikim mogućnostima, što potvrđuje i amblem „Go Big“, koji ga krasi

Na nedavno održanoj Konferenciji ovlašćenih zastupnika mreže Hyundai Srbije održanoj u Gračanici, premijerno je prikazan potpuno novi model i10. Poslovni partneri i zastupnici brenda, imali su priliku da prvi testiraju novi model.

Počevši od svog zvaničnog predstavljanja 2008 godine, i10 je doživeo veliki uspeh, kako na evropskom tržištu, tako i globalno. Potpuno novi i10 osmišljen je, dizajniran i proizveden u Evropi. Dizajn eksterijera ističe inovativan stil, istovremeno odražavajući pristupačnost, udobnost i komfor zahvaljući kojim je i10 spreman da odgovori na svakodnevne izazove i raznovrsne potrebe svojih vlasnika.

Novi model poseduje najveći opseg bezbednosnih opcijakoje su ranije bile rezervisane za više klase vozila. Potpuno novi i10 odlikuje dinamičan i mladalački dizajn koji oslikava kontrast između glatkih površina i oštrih linija. Vizuelni izraz novog modela unapređen je spuštenim krovom i proširenom karoserijom, dok velika prednja rešetka sa okruglim LED dnevnim svetlima odražava sportski karakter. Dostpune su, takođe potpuno nove, aluminijumske felne od 16 inča.Veliki ekran na panel tabli sa 3D prikazom, doprinosi uživanju u vožnji.

Novi i10 dostupan je u verzijama karoserije za četiri ili pet putnika. Zahvaljujući povećanom međuosovinskom rastojanju + 40 mm, kabina je znatno prostranija. Multifunkcionalna zapremina prtljažnika od 252 l najveća je u klasi. Spuštena linija pojasa za 11 mm napred i 13 mm pozadi umnogome povećava preglednost vozila pri manevrima. Unapređena kamera za vožnju u nazad i parking senzori, znatno olakšavaju parkiranje budućim vlasnicima vozila.

Bezbednosne karakteristike su vodeće u klasi. Forward Collision Avoidance Assist (FCA) koristi multifunkcionalnu kameru za detektovanje ne samo drugih automobila, već i pešaka. High Beam Assist (HBA) dizajniran je tako da automatski smenjuje kratka i duga svetla time obezbeđujući optimalno osvetljenje puta u odnosu na okolna vozila. Hyundai Smart Sense aktivna funkcijaza bezbednost i pomoć u vožnjiuključuje: Forward Collision Avoidance Assist (FCA), High Beam Assist (HBA), Lane Keep Assist System (LKA), Driver Attention Warning (DAW) i Intelligent Speed Limit Warning (ISLW).

Potpuno novi i10 nudi mogućnost izbora između dva motora - trocilindarskim 1.0 MPI od 67 KS i 1.2 MPI četvorocilindarskim od 84 KS. Pored toga, dostupne su ekološke funkcije kao što su Idle Stop and Go i ECO Pack. Oba motora nude izbor između dva menjača - petostepenog ručnog menjača i 5-stepene automatizovane manuelne transmisije.

Očekuje se da novi i10 bude predstavljen široj javnosti u prvoj polovini ove godine.

Izvor: PR Hyundai Srbija