STIGAO U SRBIJU: Premijerno predstavljen BMW Serije 4 Coupe

Novi BMW Serije 4 Coupe stigao je u našu zemlju, a uz sve preventivne mere zaštitite, BMW Srbija je predstavio svojim klijentima i predstavnicima medija najnoviji model svoje game

Inspirisan bogatim nasleđem, BMW Serije 4 Coupe nastavlja tradiciju automobila koji pružaju zadovoljstvo u vožnji i kombinuje sportske performanse sa avangardnim izgledom. Ono što se prvo primećuje jeste prednja maska (“bubrezi” ili “nozdrve”) koja je sada vertikalno postavljena, a svojim izgledom neodoljivo podseća na klasične BMW modele iz '30-ih godina prošlog veka.

BMW Serije 4 ima dobro poznatu kupe siluetu sa „velikim“ vratima i naglašenim zadnjim lukovima točkova, dok zadnji deo odlikuje novi izduženi izgled LED svetala sa svetlosnim vlaknima u obliku slova L. Težište ovog modela je niže za 21 milimetar u odnosu na aktuelni BMW Serije 3, a raspon zadnjih točkova je veći za 23 milimetra.

Kada je u pitanju enterijer modela BMW Serije 4 Coupe, čitav dizajn je standardno orijentisan ka vozaču, a moguće je poručiti BMW Live Cockpit Professional koji se sastoji od centralnog informacionog ekrana od 10,25 inča i instrument table dijagonale 12,3 inča. Ovaj sistem koristi najnoviju generaciju BMW operativnog sistema 7.0. koji omogućava korišćenje BMW inteligentnog ličnog asistenta.

Optimizovana je interakcija između putnika i digitalnog asisenta pomoću nove animacije, a kontrolu na vozilu moguće je vršiti pomoću ekrana osetljivog na dodir, iDrive kontrolera, tastera na volanu, glasovnom kontrolom i upravljanjem gestovima. Novi BMW Serije 4 Coupe poseduje najaktuelnije sisteme asistencije u vožnji, a poslednja generacija BMW Head-Up displeja nudi 70 odsto veću projekcijsku površinu. Dodatno, inovativna 3D vizualizacija okoline pokazuje vozaču vozilo i njegovu okolinu, kao i aktivirane sisteme asistencije i funkcije koje nudi.

Model sa prezentacije je zapravo najsnažnija serijska verzija modela - BMW M440i koji ima agregat zapremine 3,0 litre, šest cilindara, isporučuje 374 KS, a ubrzanje do 100 km/h postiže za 4,5 sekundi. Tik uz njega, na prezentaciji je bio i BMW 420d, popularni BMW dvolitarski dizel motor od 190 KS. Oba modela – i BMW 420d, i BMW M440i, poseduju mild-hybrid tehnologiju, gde starter/generator isporučuje dodatnu snagu od 8 kW motoru sa unutrašnjim sagorevanjem.

Prodaja startuje sa tri benzinske i jednom dizel verzijom, odnosno 420i (184 KS), 430i (258 KS), M440i (374 KS) i 420d (190 KS). Startna cena za benzinski model 420i je 40.990 evra, dok dizel varijanta 420d startuje od 44.990 evra. BMW Srbija je za klijente obezbedio i nekoliko različitih opcija BMW Premijum finansiranja, a ujedno klijenti mogu svoje vozilo zameniti za novi BMW Serije 4 kroz program BMW Premium Selection.

Izvor: PR BMW Srbija