STIGAO I KOD NAS: BMW R18 premijerno u Srbiji

BMW Motorrad Srbija predstavio je svojim klijentima i predstavnicima medija dugoočekivani model R18 koji BMW motocikle na pravi način uvodi u segment “kruzera"

BMW R18 je u potpunosti u skladu sa tradicijom čuvenih BMW motocikala - i tehnički, i po pitanju stilskog dizajna. Međutim, iako je dizajnom i izgledom ovaj model inspirisan legendarnim BMW R5, modelom koji se nalazio u proizvodnji pre više od 80 godina, on ipak poseduje sve najmodernije tehnologije iz BMW-a.

„Koncept ovog motocikla predstavljen je prošle godine na čuvenom događaju Concorso d'Eleganza koje se održava na jezeru Komo u Italiji, a pozitivne reakcije koje je izazvao samo su potvrdile da je BMW Motorrad na pravom putu. Proletos je predstavljena serijska verzija, ali nažalost, zbog cele situacije, tek smo sada u prilici da napokon uživo vidimo, čujemo, a uskoro i isprobamo ovaj fantastični motocikl”, rekao je Lazar Radanov Radičev, Price and Product menadžer kompanije Delta Motors, generalnog uvozinka i distributera BMW Motorrad programa.

Težak 345 kilograma, dugačak skoro 2,5 metra i ima međuosovinsko rastojanje od 1730 mm. Poseduje agregat zapremine 1802 ccm, po čemu je i dobio naziv R18, a maksimalnih 91 KS isporučuje pri 4.750 obrtaja u minutu. Važno je istaći njegov velik obrtni moment od 158 Nm na 3000 obrtaja, pri čemu je u rasponu od dve do četiri hiljade obrtaja, sve vreme na raspolaganju obrtni moment od preko 150 Nm. R18 poseduje kvačilo i menjač sa 6 stepeni prenosa, a finalni prenos je preko kardana.

Iako minimalističkog izgleda, R18 je opremljen najsavremenijom opremom i sistemima. U standardu poseduje ASC sistem stabilnosti, “Hill Start Control" sistem za polazak na uzbrdici, kao i MSR sistem koji kontroliše kočenje motorom. Kočioni sistem se sastoji od dvostrukih diskova napred i jednostrukih pozadi, oba sa četvoroklipnim kočionim čeljustima.

Ono što ovaj motocikl dodatno izdvaja od ostalih modela iz istog segmenta jesu i tri različita moda vožnje “Rain", “Roll" i “Rock" koja se mogu prilagođavati individualnim željama vozača. Pozicija sedenja je uspravna i uslovljena nogostupima koji su postavljeni na sredini, iza cilindara, što je odlika BMW modela.

Novi model će se naći u prodaji kao ekskluzivni First Edition - sa mnoštvom hromiranih detalja, belih linija na rezervoaru, First Edition oznaka na motociklu, kao i posebnog poklon paketa koji će dobiti vlasnici ovih motocikala, a sve to, dostupan je i veliki broj opcija individualizacije.

Početna cena modela R18 iznosi 23.300 evra i to, kao kod svih BMW modela, sa uključenom petogodišnjom garancijom, a na početku prodaje, i sa uključenim First Edition paketom.

Ovom prilikom je BMW Motorrad predstavio i potpuno novi koncept servisnog prijema posvećenog samo motociklima, kao i prostor koji klijentima omogućava opuštanje u prijatnoj atmosferi uz kafu i razgovor sa serviserima i prijemnim savetnikom, dok je njihov motocikl u servisu.

TopSpeed Team