ŠTA LI JE OVO: Lamborghini sprema speedster!?

Lamborghini je upravo „tizovao“ javnost objavljivanjem fotografije maskiranog prototipa automobila koji nema krov, niti klasični vetrobran

Izgleda da nam se uskoro „smeši“ nova, limitirana i ekskluzivna edicija Lamborghini automobila u formi speedstera, kao što je to Ferrari Monza SP2 ili McLaren Elva, sudeći prema fotografiji sa testiranja koju je Lamborghini zvanično publikovao.

Iako se sa nje ne može baš puno zaključiti, primetno je da vozilo pomalo podseća na unikatni Aventador J, takođe slične konfiguracije, na kojem će najverovatnije biti baziran dok je zadnji deo sličan nedavno predstavljenom Sian FKP 37 hibridu.

Podsetimo, Sian koristi 6,5-litarski V12 motor od 785 KS, koji u saradnji sa superkondenzatorom, kao delom 48-voltnog hibridnog sistema, oslobađa “zajedničkih” 820 konjskih snaga što je sasvim dovoljno da se dostigne maksimalna brzina od preko 350 km/h.

Da li je u pitanju unikatni Sian J, ostaje da vidimo. Inače, interesantan je i natpis na prototipu: “Attenzione macchina veloce aperta”, što u slobodnom prevodu sa italijanskog znači “Pažnja, brza ‘otvorena’ (bez krova) mašina”!

Đorđe Pavićević/TopSpeed