SHANGHAI MOTOR SHOW 2021: Honda SUV e:Prototype

Uz najveće premijere Salona automobila u Šangaju, i Honda je predstavila koncept, odnosno prototype novog električnog SUV modela koji će biti namenjen kineskom tržištu, ali se ne isključuje ni mogućnost dolaska u Evropu

Na Salonu automobila u Šangaju, Toyota je zvanično predstavila svoj prvi električni serijski model, ali ni drugi veliki japanski proizvođač, Honda, nije propustio priliku da prikaže koncept električnog SUV modela koji trenutno nosi naziv SUV e:Prototype.

U pitanju je automobil koji je dosta povezan sa aktuelnim HR-V krosoverom, koji tek treba da krene u prodaju na evropskom tržištu i to isključivo u hibridnoj verziji.

Ovaj SUV je, barem za sada, namenjen kineskom tržištu, ali ukoliko se pokaže interesovanje i na drugim tržištima, pre svega, evropskom, postoji mogućnost da dopuni ponudu aktuelnih modela.

Podsetimo, u Evropi je već debitovao maleni električni model Honda E, uskoro se očekuje početak prodaje pomenutog hibridnog HR-V treće generacije, a i popularni SUV model CR-V se nudi u hibridnoj verziji.

Đorđe Pavićević/TopSpeed