SEMA SHOW 2019: Chevrolet Camaro Valkyrja by Ringbrothers

Još jedna „restomod“ kreacija Ringbrothers manufakture debitovala je na SEMA Show u Las Vegasu, ovaj put sa znakom Chevroleta

Pored Ford Mustang Mach 1 UNKL, kompanija Ringbrothers je na SEMA Show 2019 predstavila još jedan tzv. restomod (ako se uopšte može tako nazvati), ovaj put Chevrolet Camaro iz 1969. godine, koji je poneo naziv Valkyrja.

U pitanju je klasični „muscle“ automobil iz zlatne ere s kraja '60-ih, ali samo izgledom, budući da je u potpunosti razvijen koristeći najmodernije tehnologije, uključujući 3D skeniranje, CAD, 3D štampanje, itd.

Zato i ne čudi da velik deo elemenata karoserije predstavljaju ugljenična vlakna, a neke od jedinstvenih komponenti izrađene su 3D štampanjem i CNC obradom.

Ispod „haube“ krije se Chevroletov LS3 motor od 416 kubnih inča (6,8 litara) kojeg je „potpisala“ firma Wegner Motorsports, a u pomoć mu je pridodat i Whipple mehanički kompresor.

Za transmisiju je odabran Bowlerov 6-stepeni Tremec menjač kako bi se uspešno nosi sa snagom motora, koja prema fabričkim podacima iznosi oko 890 „konja“!

A što se tiče „grmljavine“ iz motora, za nju je zadužen Flowmaster Super 44 izduvni sistem od nerđajućeg čelika dok je BASF ponovo angažovan kada je u pitanju boja, obezbeđujući „TOTOPKG Green“ zelenu boju.

Đorđe Pavićević/TopSpeed