SAMO U RUSIJI: Suhoj Su-34 na auto-putu kod Voronježa! (VIDEO)

U Rusiji na putevima možete videti svakakva “čudesa”, a jedno od poslednjih je taktični jurišnik Suhoj Su-34 kojeg šlepa tegljač!

Već smo navikli da se u Rusiji, na saobraćajnicama (a i van njih!) mogu videti svakakve egzotične stvari i situacije, ali je da kamion “šlepa” borbeni avion, to je već nesvakidašnje, čak i za ruske pojmove!

Nedavno je na delu auto-puta u okolini Voronježa uočen jedan tegljač koji pod pratnjom vuče Suhoj Su-34, i to na sopstvenim točkovima, a samo su krila, zbog velikog raspona, demontirana kako bi se saobraćaj koliko-toliko mogao odvijati normalno.

Što je još interesantnije, ovaj Su-34 je na sebi imao i oznake iz mnoštva borbenih misija, što će reći da je najverovatnije neko vreme služio i u Siriji, odnosno bio stacioniran u bazi Hmeimim, gde se nalazi i ostatak ruskih aviona baziranih u Siriji.

Kako se u vestima može pročitati, upravo ovaj primerak je nedavno imao “bliski kontakt” u vazduhu sa još jedinim Su-34 tokom redovne vežbe, nakon čega je došlo do oštećenja.

Zbog toga se dotični primerak transportuje od baze Buturlinovka (gde se nalazio) do Voronježa, na remont, pre nastupanja “ruske” zime i velikog snežnog pokrivača.

Video of Russian Su-34, NATO code name "Fullback", that was likely involved in a mid air collision over the Lipetsk region of Russia on September 6, 2019.

Đorđe Pavićević/TopSpeed