RETRO, ALI NA STRUJU: Upoznajte Alpha Ace! (VIDEO)

Nakon prave poplave američkih električnih pikapova, sada stiže jedno osveženje u vidu kompaktnog retro kupea kojeg pokreće „struja“

Iako će vam prva asocijacija na automobilsku kompaniju AMC American Motors Corporation, koja je „ugašena“ još 1988. godine, ovaj put, AMC označava Alpha Motor Corporation – američku kompaniju sa sedištem u Kaliforniji koja je upravo predstavila koncept atraktivnog retro kupea na električni pogon.

Ovaj dopadljivi automobil, koji ne samo „mišićavim“ izgledom, već i dimenzijama, podseća na neka prošla, jednostavnija vremena, nosi naziv Ace („as“), trebalo bi da unese „svežinu“ i pozitivan duh u pomalo industrijsku ponudu elektro modela velikih proizvođača.

Na osnovu prikazanih rendera vozila u atraktivnoj Blue Seraph srebrnoj boji, može se zaključiti da je jednostavnost jedna od osnovih smernica prilikom koncipiranja, kako kada je reč o eksterijeru, tako i kada se radi o unutrašnjosti, gde sve asocira, ako izuzmemo veliki displej, na '70-te godine prošlog veka.

Detaljnijih specifikacija o pogonu za sada nema, ali kompanija navodi da bi „sprint“ do 100 km/h iznosio oko šest sekundi, što je sasvim solido za vozilo mase 1630 kilograma, dok bi autonomija trebala da se kreće oko 400 kilometara.

Cena vozila će biti poznata početkom naredne godine, a kako se najavljuje, AMC bi ubrzo trebalo da predstavi i druge verzije modela Ace.

Product Info Link:https://www.alphamotorinc.com/aceAce Reservation Link:https://www.alphamotorinc.com/alpha-ace-reservationOfficial Press Release Link:https://www.prnewswire.com/news-releases/alpha-motor-corporation-unveils-the-ace-of-mobility--versatile-technology-on-wheels-with-a-sleek-electrifying-presence-301194841.htmlCompany Website:https://www.alphamotorinc.comThank you for watching! Please remember to like and subscribe.

Đorđe Pavićević/TopSpeed