RADIKALNO DRUGAČIJI: Debitovala nova BMW Serija 4

BMW je sinoć i zvanično predstavio novu, drugu generaciju Serije 4 - kupea baziranog na „trojci“, kod koje ujedno debituje i drastično drugačiji izgled prednjeg dela

Kao što smo i najavili pre par dana, kada su na Internet „procurele“ prve fotografije i brošura nove Serije 4, BMW je sinoć i zvanično „skinuo veo“ sa nove, druge generacije ovog modela, koja je ujedno i „vesnik“ potpuno drugačijeg dizajna prednjeg dela BMW-ovih modela.

Verovatno pre bilo kakvih „tehničkih“ polemika oko novog modela, diskusija kod ljubitelja ovog brenda i modela povešće se svakako oko dizajna BMW-ovih „nozdrva“, odnosno „bubrega“, koji su značajno drugačiji od ostalih modela game, i umesto u širinu, sada se „šire“ u visinu.

Pomenuti dizajnerski pristup debitovao je prošle godine na Concept 4 studiji, koja je i nagovestila novu Seriju 4, dok je istovremeno, zadnji deo vozila nešto „smireniji“, sa atraktivnim svetlosnim grupama koja zajedno sa velikim trapezoidnim izduvnicima čine „zadnjicu“ agresivnijom.

Nova Serija 4 koristi istu CLAR platformu kao i aktuelna Serija 3, s tim da je ukupna dužina od 4768 mm sada za 128 milimetara veća u odnosu na prethodnika, a za 41 mm je povećano i međuosovinsko rastojanje, koje sada iznosi 2851 mm, baš kao i kod Serije 3.

Kada je reč o pogonskim jedinicama, BMW je za početak spremio tri benzinska i jedan dizel motor. Osnovni model jeste 420i kojeg pokreće 2,0-litarski od 184 KS i 300 Nm, srednji je BMW 430i koji poseduje isti agregat, ali od 258 „konja“ i 400 Nm.

Dok ne stigne „čistokrvni“ M4, aktuelna „perjanica“ ponude jeste model M440i xDrive sa rednim šestocilindarskim motorom od 3,0 litre zapremine koji oslobađa 374 konjske snage i 500 Nm obrtnog momenta, a koji je istovremeno i tzv. mild-hybrid sa 48-voltnim električnim sistemom.

Ljubiteljima dizela, koji su, kada je reč o Seriji 4, verovatno u manjini, namenjen je model 420d sa četvorocilindarskim motorom od 2,0-litre zapremine, 48-voltnim sistemom i 190 konjskih snaga. Nešto kasnije, od proleća 2021. godine očekuju se i snažnije 430d i M440d xDrive verzije, od 285 KS i 340 „konja“.

Uz sve motore serijski se isporučuje 8-stepena automatska transmisija, s tim da je M Sport verzije dobijaju nešto drugačiji menjač, koji je opcion na ostalim modelima, a odlikuje ga nešto brža promena stepena prenosa, Launch Control funkcija i novi režima rada Sprint.

BMW kod nove Serije 4 nudi i opcioni Adaptive M sistem elektronski kontrolisanih amortizera, a dostupan je i M Sport diferencijal (serijski na M440i i M440d). Takođe, Serija 4 će po prvi put nuditi i M Sport Pro paket u koji spada Sport menjač, drugačiji zvuk izduva u Sport režimu rada, M Sport kočnice, itd.

BMW još nije saopštio precizne cene za novu Seriju 4, već samo činjenicu da će koštati u proseku oko 3500 evra skuplje u odnosu na Seriju 3. Tako bi osnovni model 420i trebalo da startuje od 44.350 evra, 430i bi koštao 49.150 evra dok bi M440i xDrive iznosio 66.350 evra.

Coupe verzija u prodajne salone treba da stigne u oktobru ove godine, kabriolet se očekuje na proleće naredne godine, dok će Gran Coupe verzija sa četvora vrata biti dostupna na leto 2021. godine.

Đorđe Pavićević/TopSpeed