PROŠIRENJE PONUDE: Škoda Vision IN Concept

Škoda nastavlja sa proširivanjem svoje SUV porodice modela, ovaj put predstavljajući koncept pod imenom Vision IN, koji bi već naredne godine trebao da se nađe u prodaji

Velika popularnost SUV modela globalno, inspirisala je češkog proizvođača automobila da u relativno kratkom periodu, na tržište “lansira” čak nekoliko modela iz ovog segmenta, a najnoviji je već uveliko u pripremi, upravo najavljen konceptom po imenu Vision IN.

U pitanju je kompaktni SUV, veličinom pozicioniran između Karoq i Kamiq modela, dužine 4265 milimetara, koji koristi novu verziju Volkswagenove MQB platforme MQB-A0-IN.

Vizuelno, Vision IN prati korporativni dizajnerski pravac kao i njegovi “rođaci”, s tim da Vision IN, barem u koncept formi, izgleda i nešto robusnije i agresivnije.

Za pogon je najavljen 1,5-litarski četvorocilindarski TSI turbo benzinac od 150 konjskih snaga, kojeg uveliko koriste i drugi modeli Škode, ali i ostala vozila Volkswagen grupacije.

No, ono što će pomalo razočarati sve ljubitelje Škode jeste činjenica da je serijska verzija Vision IN koncepta namenjena indijskom tržištu, te da će se proizvoditi u gradu Aurangabad, u Indiji, te da nema naznaka da će dolaziti i u Evropu.

Đorđe Pavićević/TopSpeed