PROŠIRENJE PONUDE: Honda ponudila dve nove verzije Civic Type R

U cilju privlačenja što šireg kruga kupaca, Honda je obogatila ponudu Civic Type R modela predstavljanjem dve nove verzije

U pitanju su verzije pod imenom Sport Line i Limited Edition, gde je prva „uglađenija“ u odnosu na dosadašnji Type R, sa naglaskom na komfor i diskretniji vizuelni nastup, a druga čistokrvni hot hatch koji nema problema ni da izađe na stazu.

Sport Line verzija je „izgubila“ veliki repni spojler te umesto njega dobila manji, koji se nalazi niže, na donjem delu zadnjeg stakla, ali je ujedno dobila nove naplatke od 19 inča, „obuvene“ u Michelin Pilot Sport 4S pneumatike.

S druge strane, Limited Edition je verzija koja je namenjena pravim ljubiteljima Type R modela, a kao što samo ime nagoveštava, evropsko tržište će dobiti svega 100 primeraka ove verzije.

Ova varijanta prošla je kroz temeljni tretman „mršavljenja“, te je tako za 47 kilograma lakša u odnosu na dosadašnji Civic Type R, s tim da su i dalje zadržana zadnja sedišta, odnosno puna funkcionalnost vozila.

Limited Edition se „kotrlja“ na novim, kovanim BBS naplacima od 20 inča, „obuvenim“ u ekstremnije Michelin Cup 2 pneumatike. Unapređen je i modifikovan sistem oslanjanja, kao i upravljanja, kako bi vozna dinamika bila podignuta na još viši nivo.

Uz ovu verziju stiže i ekskluzivna Sunlight Yellow žuta boja, s tim da su krov, spoljašnji retrovizori i usisnici vazduha u crnoj boji, visokog sjaja, dok se u enterijeru nalazi neizbežna pločica na kojoj se nalazi serijski broj primerka.

Pogonska jedinica je nepromenjena, što će reći 2,0-litarski turbo benzinac od 320 konjskih snaga i 400 Nm obrtnog momenta, koji obezbeđuje da sprint od 0 do 100 km/h protekne za 5,7 sekundi.

Đorđe Pavićević/TopSpeed