PROCURELO NA INTERNET: Novi Fordov SUV zvaće se Mustang Mach-E

Ford će u nedelju, 17. novembra, zvanično predstaviti svoj električni SUV koji je dobio ime Mustang Mach-E, čije su prve fotografije upravo „procurele“ na Internet

Već neko vreme najavljivan, prvi električni SUV iz Fordove „ergele“, koji je do sada bio poznat samo po radnom nazivu Mach 1, dobio je i zvaničan naziv Mustang Mach-E.

Zvanična premijera ovog modela zakazana je za nedelju, 17. novembar, pred početak Salona automobila u Los Anđelesu, gde će se, dan kasnije, ovaj model ujedno po prvi put predstaviti publici.

Od tehničkih podataka, poznato je da će Mustang Mach-E imati autonomiju od oko 500 kilometara prema WLTP ciklusu, dok će ubrzanje do 100 km/h iznositi oko 3,5 sekundi za najsnažniju verziju.

Prvi podaci iz konfiguratora koji su juče „procureli“ na Internet potvrđuju da će biti nekoliko verzija – od Firste Edition, preko Select i Premium, pa do California Rout 1 i GT, sa pogonom na zadnje točkove ilii AWD, kao i sa većim kapacitetom baterija (tzv. Extended Range).

Cene startuju od 43.895 dolara za Select, Premium košta 50.600 dolara, California Route 1 iznosi 52.400 dolara, za First Edition treba izdvojiti 59.900, a za GT 60.500 američkih dolara.

Đorđe Pavićević/TopSpeed