PRAVI ILI FAKE: Da li je ovo nova BMW Serija 2 Coupe!?

Ovih dana, na Instagram su „procurele“ prve fotografije BMW-ovog modela za koji se tvrdi da je nova Serija 2 Coupe (G42)...

BMW-ova Serija 2 je možda i jedan od najkontroverznijih modela u gami bavarskog proizvođača, kod kojeg je po prvi put odstupljeno od pravila „zadnjeg pogona“, te je monovolumen (još jedan „uljez“!) Active Tourer ujedno bio i prvi novi BMW sa pogonom na prednje točkove.

Tu „praksu“ preuzela je i nova Serija 1, ali i Serija 2 Gran Coupe (F44), koja je predstavljena krajem prošle godine. Na sreću po ljubitelje „klasike“, BMW je Seriju 2 Coupe (F22) i dalje zadržao sa pogonom na zadnje točkove, a njegov naslednik, interne oznake G42, trebao bi da se drži te specifikacije.

Ovih dana, na Internetu su se po prvi put pojavile fotografije delimično pokrivenog modela, fotografisanog u specijalnom liftu, za koji se tvrdi da je upravo nova Serija 2 Coupe (G42), koja bi trebala da debituje krajem ove godine, ukoliko se planovi ne promene, imajući u vidu aktuelnu svetsku situaciju.

Đorđe Pavićević/TopSpeed