POVRATAK U VELIKOM STILU: Stiže novi Hummer, i to sa 1000 konja! (VIDEO)

Ovog vikenda, GMC će i zvanično najaviti povratak modela Hummer, i to putem spota koji će se emitovati na američkom Super Bowl sportskom događaju, ali to nije sve...

Ono što je za sada poznato jeste da je GMC kompanija (ogranak GM korporacije) angažovala NBA superzvezdu LeBron Jamesa da u video spotu od 30 sekundi, koji će se premijerno emitovati u nedelju, najavi povratak popularnog američkog SUV modela Hummer.

No, ono što je jako bitno u celoj ovoj priči jeste da će novi Hummer imati elektro-pogon, i to kakav! Prema zvaničnim informacijama, elektromotori će ukupno oslobađati 1000 konjskih snaga i “tenkovskih” 15600 Nm obrtnog momenta!

Da, dobro ste pročitali, a još luđe zvuči tvrdnja da će sprint iz mesta do 100 km/h, ovaj teški SUV obavljati za najviše tri sekunde! Podatak o baterijama, autonomiji i maksimalnoj brzini za sada još nije objavljen.

1,000 horsepower will never sound the same again. All-Electric. Zero emissions. Zero limits. Introducing the First Ever GMC HUMMER EV.Subscribe to GMC: http://www.youtube.com/gmcFacebook: http://www.facebook.com/gmcTwitter: http://www.twitter.com/gmcInstagram: http://www.instagram.com/gmc

Inače, novi Hummer će koristiti modifikovanu BT1 platformu, koju inače poseduju pikapovi Chevrolet Silverado i GMC Sierra, kao i SUV modeli Chevrolet Tahoe, Cadillac Escalade i GMC Yukon.

Đorđe Pavićević/TopSpeed