POVRATAK TRADICIJI: Acura Type S Concept (VIDEO)

Na predstojećem Monterey Car Week, u okviru kojeg se održava i Pebble Beach Concours d'Elegance, Honda, odnosno njen premijum brend Acura, premijerno će predstaviti koncept Acura Type S

U poslednjih par godina, modeli koji su nam stigli iz Honde, pa i premijum brenda Acura, dizajnerski kao da su „iz neke druge priče“ na koju smo navikli kada je u pitanju ovaj japanski proizvođač.

Prilično kontroverzni, Japanci su ovaj put rešili da se vrate tradiciji kada je u pitanju dizajn te će na Monterey Car Week, koji će se održati tokom avgusta, nedaleko od San Franciska, premijerno prikazati Acura Type S – koncept koji najavljuje novu generaciju modela TLX Type S.

Već na prvi pogled, na konceptu se može uočiti uticaj aktuelnog NSX, ali i nekih drugih, ranijih modela Honde, odnosno Acure, koji su i dan-danas izuzetno omiljeni među vozačkom populacijom.

Čak je i boja – Double Apex perla plava poznata ljubiteljima Honde od ranije i svojevrsni omaž prethodnim Type S modelima, pre svega Acura TL Type S iz 2007. godine.

Interesantno je da su za dizajn ovog automobila bili zaduženi Amerikanci, tačnije Acura Design Studio iz Kalifornije, na čelu sa direktorom Dave Marekom i glavnim dizajnerom Ben Davidsonom.

The wait is over. Introducing the Type S Concept, the next chapter of Precision Crafted Performance.

Đorđe Pavićević/TopSpeed